U jučerašnjem susretu na SRC “Ade” u Bosanskoj Krupi ekipa ŽNK “Željezničar 2011” je, u sklopu zaostalog 11. kola Premijer lige za žene, dočekala ekipu ŽNK “Čelik” iz Zenice.

Susret je završen pobjedom Željezničara rezultatom 1:0. Pogodak za Krupljanke postigla je Samira Goretić u 90 minuti.

Pred oko 100 gledalaca, susret su bolje otvorile domaće nogometašice koje su u prvom dijelu stvorile nekoliko izglednih prilika. Na poluvrijeme se otišlo rezultatom 0-0. U nastavku utakmice obje ekipe su imale nekoliko prilika da dođu do vodstva, međutim golmani su bili na visini zadatka.

U 80 minuti, nakon prekršaja, došlo je do sukoba Derviše Mušeljić (Željezničar) i Ulmije Lužić (Čelik) gdje je nakon obostranog udaranja, sutkinja izrekla crveni karton za obje igračice.

U 90 minuti domaće igračice su izvele slobodan udarac gdje je nakon odbijene lopte najspretnija bila Samira Goretić, koja je donijela Željezničaru vrijedna tri boda za opstanak u Premijer ligi BiH.

Trener ŽNK Željezničar, Lejlad Šarić je veoma zadovoljan sa tri boda i nada se da će uspjeti naredni vikend iznenaditi na gostovanju kod Gradine jer im je, kako kaže, svaki bod zlata vrijedan u opstanku u Ligi.

KOMENTARI:
Loading...