U Osnovnoj školi Jezerski proteklog vikenda je Kulturno-umjetničko društvo „Jezerski“ uspješno organiziralo kulturno-umjetničko veče, a u svrhu prikupljanja sredstava za transport namještaja kojije darivan učenicima ove škole.

Namještaj je već nekoliko sedmica spreman u dalekoj Švedskoj i čeka se da Osnovna škola obezbjedi sredstva za prijevoz od Norčepinga do Jezerskog, koja se procjenjuju na oko 5000 KM. Namještaj je putem švedskog ministrastva uspio obezbjediti Elvir Begić, a radi se o savremenom namještaju koji je zbog zatvaranja jednog dijela škole u ovom švedskom gradu, planiran za doniranje. Njegova vrijednost je oko 50 000 KM.

Kulturno-umjetničko društvo „Jezerski“ je sav prihod ulaznica za ovu večer u Jezerskom darivalo u fond za potrebna sredstva za transport, kao i sve donacije koje su na toj večeri prikupljene. Jedan od donatora iz Švedske koji nije želio da mu se pominje ime, donirao je sam 1000KM. Ukupno je prikupljeno 2800 KM.

Prikupljena sredstva daju mnogo nade da će se uskoro prikupiti sva potrebna sredstva i da će drugi donatori, vođeni primjerom KUD „Jezerski“ i svih humani ljudi, odazvati se i biti dio projekta „Opremimo učionice„ OŠ Jezerski.

Obzirom da škola nema sopstvenih izvora finasiranja, te da je Ministrastvo obrazovanja Unsko-sanskog kantona samo potpisalo suglasnost za prihvat i svrsihodno korištenje ove donacije, poziv svima koji mogu i žele da darivaju sredstva za transport namještaja, još uvijek je otvoren.

Sve u velikoj želji da namještaj iz Švedske uskoro bude korišten u Osnovnoj školi Jezerski.

 

KOMENTARI:
Loading...