Bosanska Krupa

Udruženje žena „Jasminka Čaušević“ oživljava “Centar svijeta”

Jučer su u Arapuši, jednoj od najljepših mjesnih zajednica bosanskokrupske općine, žene Arapuše okupljene u Udruženje žena „Jasminka Čaušević“ prezentovale rad svog Udruženja gostima iz Bosanske krupe.

Udruženje je nastalo na inicijativu žena Arapuše kako bi obogatile svoj društveni život i predstavile neiskorištene potencijale Arapuše, ali i skrenule pažnju šire javnosti na izazove sa kojima se susreću posljednjih godina. Ove vrijedne žene okupljene u Udruženje „Jasminka Čaušević“ nastoje da stvore sebi mjesto okupljanja i društvenih aktivnosti.

Suada Kurtović Velagić iz Udruženja ističe da im je cilj da ožive duh zajedništva, očuvaju tradiciju i običaje, edukativne akcije, povezivanje sa drugim udruženjima, humanitarni rad, ali najvažnije im je da predstave Arapušu i sve njene vrijednosti kroz razne projekte koje planiraju.

Pozivaju sva udruženja i ljude dobre volje da ih posjete i pomognu njihov rad i nastojanja, a ovaj put su im odazvala kantonalna zastupnica u Skupštini USK Ifeta Kadić, predsjedavajuća Općinskog vijeća Bosanske Krupe Elvira Mehić, vijećnik Samir Jašaragić i Amir Velić direktor Prve osnovne škole u Bosanskoj Krupi.

Uz druženje i kafu razgovarali su o radu udruženja i potrebama promjena koje bi život u Arapuši učinile lagodnijim i boljim, te koji su to konkretni projekti koje mogu podržati. Pozivaju i druge zvaničnike da ih posjete i pokušaju im pomoći u tim njihovim nastojanjima da ožive Arapušu – “Centar svijeta” kako je u šali zovu.

KOMENTARI:
Loading...