I ove godine druženje Krupljana i njihovih gostiju uz takmičenje u spravljanju najbolje čorbe organizuju Općina Bosanska Krupa, ŠPD “Unsko-sanske šume“ i JU „Centar za kulturu, obrazovanje i informisanje“.

Prijave takmičarskih ekipa moguću je izvršiti do 28. juna. Manifestacija počinje paljenjem vatri već od 8.00 sati a takmičarski dio na Čorbarijadi traje od 10.00 do 13.00 sati kada će se proglasiti ovogodišnji pobjednici.

Za njih su obezbijeđene prikladne simbolične nagrade a posebna priznanja dobit će najveselija, najstarija i najmlađa ekipa. Svi oni koji žele pripremiti čorbu po želji, zadovoljiti kriterije žirija u kojem će biti poznati krupski gurmani i kuhari, te osvojiti nagrade mogu se prijaviti sve do 28. juna kod Refika Selimagića – Keksa putem telefona 060 313 58 18.

Na isti način može se rezervisati i mjesto za prodaju osvježavajućih pića. Ekipe za Čorbarijadu mogu imati neograničen broj članova, s tim da 4 člana učestvuju u pripremi čorbe. Svaka ekipa mora imati prigodno ime i jednoobrazne majice. Ekipa pobjednika sa prethodne Čorbarijade može učestvovati samo izvan konkurencije.

Za sve posjetioce obezbijeđena je gulaš čorba, te prostor za osvježenje i odmor, kao i zabavni program do večernjih sati.

KOMENTARI:
Loading...