U posjeti Bosanskoj Krupi boravio Senad Bratić, potpredsjednik Narodne skupštine RS-a

U posjeti bosanskokrupskoj  općini boravio je Senad Bratić, potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske koji je na posljednjoj sjednici na ovu funkciju izabran iz reda Bošnjaka. Ovo je bila prva zvanična posjeta nekoj od općina otkako je Bratić izabran na ovu funkciju.

Senad Bratić,  porijeklom je iz Bosanskog Novog, gdje je jedno vrijeme obavljao vjećničku funkciju u Skupštini opštine Bosanski novi/Novi grad, a bio je i njen predsjednik, za svoju prvu posjetu nakon imenovanja na funkciju potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srpske izabrao je Bosansku Krupu iz razloga što je i u svom dosadašnjem političkom radu u ovoj sredini uvijek imao i moralnu i političku podršku, ali i zbog projekata koji su započeti  u prošlom mandatu kada je Bratić bio  poslanik u Narodnoj skupštini RS-a i svoj autoritet upotrijebio za pokretanje projekata koji su vezani za  povratnike svih nacionalnosti. Bratića je u svom kabinetu primio predsjedavajući Općinskog vijeća Husein Gerzić, a razgovorima i sastanku prisustvovali su i općinski načelnik Armin Halitović i direktor Doma zdravlja Muhidin Šertović.

Bratić je prilikom svog boravka u Bosanskoj Krupi posebno pohvalio uspješan rad u  Općinskom vijeću, koji rezultira svakodnevnim napretkom ove općine, koju su prepoznale i mnoge međunarodne institucije, ali i investitori koji sve češće dolaze i interesuju se za ulaganje u Bosansku Krupu.

Poslije sastanka, Bratić je obišao i nekoliko povratničkih naselja i interesovao se za potrebe kako bošnjačkih, tako i srpskih povratnika. U razgovoru sa povratnicima obećao je da će iskoristiti sve kapacitete funkcije koju sada obavlja da pomogne svim koji su na bilo koji način ugroženi svojim statusom izbjeglice, prognane ili interno raseljene osobe.

KOMENTARI:
Loading...