16.7 C
Bosanska Krupa
Subota | 13. Augusta 2022.

Glasanje bez incidenata, do 15 sati glasalo 27,4 posto birača

Na lokalnim izborima prije dvije godine izlaznost birača bila oko 52 posto, a kad su u pitanju opći izbori, u svakom izbornom ciklusu je manja izlaznost na općim izborima

Svih 35 redovnih biračkih mjesta na području bosanskokrupske općine otvoreno je na vrijeme, jutros u 7 sati, a glasanje se do trenutka pripreme ove informacije odvijalo bez incidenata i problema, saopćio je Ferid Emrić, predsjednik Općinske izborne komisije (OIK) Bosanska Krupa.

Pravo glasa ima 25.837 birača. Do 15 sati na birališta je izašlo 27,4 posto građana s pravom glasa pa se Emrić nada da će ovaj postotak do kraja izbornog dana biti svakako veći. Pozvao je birače da izađu na birališta i ispune svoju građansku dužnost.

Bosanska Krupa– Na lokalnim izborima prije dvije godine izlaznost birača je bila oko 52 posto, a kad su u pitanju opći izbori, u svakom izbornom ciklusu je manja izlaznost na općim izborima. Očekujem da bi na području ove osnovne izborne jedinice na izbore trebalo izaći oko 50 posto birača – saopćio je Emrić.

Najnovije

- Oglas -

Povezani članci