U bosanskokrupskom Domu kulture održana je ceremonija potpisivanja ugovora sa predstavnicima šest neformalnih grupa mladih čiji su projekti odobreni u okviru programa Omladinska banka Bosanska Krupa kojeg partnerski podržavaju Općina Bosanska Krupa i Fondacija Mozaik.

Na konkurs za projekte mladih u 2016. godini prijavljeno je 10 projekata neformalnih grupa. Nakon inovacijskog turnira i procesa selekcije od strane članova Omladinske banke odobreno je 6 projekata mladih ukupne vrijednosti 28.228,00 KM, od čega će 10.970,50 KM biti obezbijeđeno kao doprinos grupa iz zajednice, a sa 17.258,00 bit će podržani iz fonda Omladinske banke Bosanska Krupa koji obezbjeđuju Općina Bosanska Krupa iz svog budžeta (10.355,00 KM) i Fondacija Mozaik od donatora USAID (6.903,00 KM).

Među odobrenim čiji su ciljevi unapređenje turizma, sporta, obrazovanja, općenito uslova za život mladih u Bosanskoj Krupi su: Edukativni kamp mladih, Igralište pažnje, Da klavir propjeva, Igra za sve, Kutak za mlade i Osvjetlimo igru i druženje.

Nakon što je članica Odbora Omladinske banke Bosanska Krupa Amra Samardžić poželjela dobrodošlicu i istakla najbitnije činjenice vezane za proces odabira, prisutnima se obratio i načelnik Općine Armin Halitović. Pohvalio je angažman mladih, te ih pozvao da i dalje pišu projekte i na taj način izražavaju svoju kreativnost.

Mladima se obratio se i Željko Pauković, program menadžer iz Fondacije Mozaik. Čestitao mladima u Bosanskoj Krupi i kazao kako upravo oni mogu biti pozitivan primjer mladima u drugim općinama. Obraćanje je iskoristio i da sve prisutne upozna sa narednim aktivnostima programa te ih pozove na aktivno učešće.

Realizacija odobrenih projekata u Bosanskoj Krupi trajat će od 1. jula do 30. septembra 2016. godine.

KOMENTARI:
Loading...