Bosanska Krupa

U MSŠ “Safet Krupić” održana radionica “Ko su djeca sa poteškoćama u učenju i učešću”

U prostotijama JU MSŠ “Safet Krupić” danas je održana radionica “Ko su djeca sa poteškoćama u učenju i učešću”.

U MSŠ “Safet Krupić” već dvije godine aktuelan je projekat “Inkluzija za sve” u okviru kojeg su realizirali različite aktivnosti.

Drugi dio projekta nastavlja se ove godine, a na samom početku školske 2015/16. godine uradili su okrugli sto za učenike, roditelje i nastavno osoblje škole, a danas su realizirali radionicu “Ko su djeca sa preprekama u učenju i učešću”.

Radionica je izvedena sa grupom koju su činili profesori i učenici. Svrha radionice bila je stručno usavršavanje profesora i osvještavanje učenika.

Radionicu su izvodili pedagog- psiholog škole Grošić Jasenka, prof. Mirsada Macanović, koja radi na poslovima asistenta u nastavi inkluzije i prof.  Elvira Užičanin, koja radi na poslovima asistenta u nastavi inkluzije.

Radionica je uspješno realizirana i zaključci koje smo danas donijeli poslužit će nam u daljem radu u okviru projekta.

“Želimo napomenuti kako je naša škola u okviru Regionalne podrške inkluzivnom obrazovanju postala i Resursni centar za inkluziju tako da se naši projekti i rad u tom smjeru nastavljaju. Slijedeći korak koji planiramo je aktivno  učešće naših profesora, učenika i roditelja na seminaru vezanom za inkluziju u okviru Regionalne podrške inkluzivnom obrazovanju koji će se održati u Bjeljini  u mjesecu oktobru 2015. godine

Ovom prilikom se želimo iskreno zahvaliti profesoru Hikmetu Todorovcu koji je dao veliki doprinos u radu na ovom projektu, kao i svim drugim profesorima koji su se uključili u projekat”, navodi profesorica Jasenka Grošić.

KOMENTARI:
Loading...