Jezerski je jučer bio na meti mnogih posjetioca. Razlog tome je borba bikova, prva u ovom mjestu i u organizaciji braće Hafizović.

Prva borba bikova Jezerski-Menić, o riječima organizatora, imala je dobar odaziv. S obzirom da je zamišljena, prvenstveno, kao druženje mještana i ljubitelja ovakvih događanja.

Organizatori Prve borbe bikova u Jezerskom su braća Arif i Elvis Hafizović na čijem posjedu je i održana. Ulaz za sve posjetioce bio je besplatan. Nakon održane borbe upriličeno je i druženje za sve posjetioce.

U razgovoru za portal svoje zadovoljstvo te utiske iskazao je Sanel Mehić.

– Prije svega želim da se zahvalim portalu u ime braće Hafizović. Za velik odaziv ste zaslužni upravo Vi. Sve je proteklo u savršenom redu, posjećenost na zavidnom nivou. Najbolji bik je bio Sultan, ne kažem pobjednik, jer nisu bile novčane nagrade već samo druženje. Svi gosti, koji su najavili dolazak svog bika, su prisustvovali, na čemu su braća Hafizović zahvalni. 

Braća Hafizović se zahvaljuju svim posjetiocima na odazivu. Nadaju se da će ovakvo druženje prijeći u tradiciju, što bi mnogo značilo za Jezerski.

U prilogu naše galerije vam donosimo fotografije te video snimke kako biste osjetili dio današnje atmosfere:

 

Cazin.net

KOMENTARI:
Loading...