Bosanska Krupa je u subotu bila bogata dešavanjima, tako je u ovom gradu održana i prva Ljetna biciklijada. Ljubitelji brdskog biciklizma vozili su rutom od 32 km. Manifestaciju su organizirali članovi kluba ekstremnih sportova Urban-X, a pod pokroviteljstvom Općine Bosanska Krupa. Iza ovog Kluba stoji veliki broj organiziranih manifestacija.

Nakon okupljanja učesnika na Trgu Alije Izetbegovića biciklisti su vozili relacijom Bosanska Krupa – Vranjska – Čardak – Gornja Suvaja – Mali Radić i konačno izletište Šujnovac.

Ukupna dužina rute je 32 km, od čega je 17 makadama, a 15 km asfaltiranog puta. Nedzad Mahmić, višestruki prvak BiH u drumskom biciklizmu, nije vozio ovu biciklijadu jer se upravo vratio sa Europskih olimpijskih igara iz Minska, a već danas je otputovao na državno prvenstvo.

Za učešće na prvoj Ljetnoj biciklijadi prijavile su se desetine sportista kako iz Bosanske Krupe, tako i Cazina, Bihaća, Bužima, Velike Kladuše, a za sve njih je, po završetku manifestacije, na izletištu Šujnovac obezbjeđen ručak i osvježenje. Ono što je interesantno za ovaj događaj jeste da se “Ljetna biciklijada” poklapa sa „Čorbarijadom“ u Šujnovcu. To je i bio cilj organizatora da se pridruže građanima i gostima, te odmaraju i uživaju u malo drugačijoj, potpuno opuštajućoj atmosferi.

KOMENTARI:
Loading...