17.2 C
Bosanska Krupa
Nedjelja | 26. Juna 2022.

U Bosanskoj Krupi održan centralni skup SDP-a

- Oglas-

U prepunoj sali Doma kulture U Bosanskoj Krupi, u subotu 22.09. 2018. godine održan je promotivni skup Socijaldemokratske partije BiH. U ime domaćina skupu se obratio Alen Lipovača, potpredsjednik OO SDP BiHBosanska Krupa, ističući neophodnost promjena koje nam prema njegovim riječima slijede nakon 7.oktobra. Moja generacija i ja školovali smo se da bi gradili svoju, a ne tuđe zemlje. A sada je većina mojih drugova raseljena po cijelom svijetu, jer su svojom politkom otjerali postojeći vlastodržci , kazao je Lipovača.

Nakon što je predstavljeno 35 kandidata SDP BiH na listi za Skupštinu USK prisutnima se obratio nosilac liste, Muhidin dr.Šertović.

Ponosan sam što sam na čelu liste moralnih i poštenih ljudikoji kroz SDP žele mijenjati stvari i stvarati ambijent za otvaranje novih radnih mjesta, rekao je Šertović. BosanskuKrupu kao primjer pozitivne prakse ponudio je svim ostalimakoji žele ulagati u razvoj prerađivačke industrije. Osvrnuo se i na probleme u školstvu, zdravstvu, javnoj upravi rekavši da SDP BiH kroz „Plan 10“ nudi rješenja sa konkretnim datumom njihovog ispunjenja. Borcima je poručio da će kada SDP bude dio vlasti jedinstveni borački registar sigurno ugledati svjetlo dana i da će se tek tad vidjeti zašto taj registar nije smio biti objavljen prije ovih izbora.

Nosilac liste za Parlament F BiH, dr. Albin Muslić rekao je izmedju ostalog, da BiH više ne može čekati, da će uskoro doći promjene koje će svima nama donijeti bolje uslove za život , povoljniju klimu za razvoj i konkretna rješenja za nagomilane probleme . Muslić je pozvao sve gradjane a posebno pasivne birače da izidju na izbore i svoj glas daju SDP-u jer je to jedina alternativa sadašnjoj promašenoj vlasti i jedina brana nacionalizmu na prostorima koji je u antifašističkoj borbi oslobađan dva puta oslobađa. Na kraju, pozvao je sve građane da glasaju za Denisa Bećirovića,kandidata SDP-a BiH za člana Predsjedništva BiH.

Nosilac liste za Parlament BiH Enes Eminić poručio je vodećoj koaliciji da više neće dijeliti i zavađati narod u BiH kako bi nesmetano krali državu, te da više neće uništavati najbolje bh. firme i prodavati prirodna bogatstva u bescjenjekao što su to uradili sa rudnikom u Kamengradu . Krajnje je vrijeme da vlast prestane rastjerivati našu djecu i najbolje bh. stručnjake po svijetu. Niko nas više neće udaljavati od civilizovanog svijeta i sa evropskog puta, jer je došlo vrijeme da se državi vrati ono što je ukradeno i da se država vrati njenim građanima, rekao je Eminić.

Načelnik općine Bosanska Krupa, Armin Halitović, tokom svog obraćanja istakao je podršku svim kandidatima i izrazio uvjerenje da nam slijede bolji dani u kojima će se više poštovati stav lokalnih zajednica. Naveo je primjer šest načelnika iz USK koji su dr.Denisa Bećirovića podržali kaojednog predsjednika za sve nas dok samo dvojica, osuđeni ratni zločinac i kandidat iz vladajuće strukture u USK, misle drugačije i takvim stavovima nas vraćaju u srednji vijek, energičan je Halitović.

Nermin Nikšić, predsjednik SDP BiH rekao je da je greška SDP-a bila ta, što smo prije četiri godine izabrali pogrešnog partnera u vlasti misleći da i oni vole BiH. Istakao je da se na greškama uči i da se to više nikad neće dogoditi. Očekujem da će SDP dobiti priliku da nastavimo sa investicijskim ciklusom koji je zaustavljen onog trenutka kada je SDP predao vlast. Činjenica je da od tada nije napravljen ni centimetar novog autoputa a brza cesta prema Bihaću nije ni u planovima. Ukoliko SDP dođe na vlast, za šest godina se može napraviti još 100 kilometara autoputa i završiti koridor 5C ali i brza cesta Lašva-Bihać i tako praktično dokazati da Sarajevo misli i na Krajinu i njene gradjane, poručio je Nikšić.

U završnom obraćanju, kandidat za člana Predsjedništva BiH dr.Denis Bećirović, jasno i glasno je rekao da će on biti predsjednik za sve nas i da će se u Predsjedništvu BiH zalagati za zemlju za sve nas, što podrazumijeva zalaganje za sve njene građane jednako, bez obzira na nacionalnost. Dr. Bećirović kazao je i da zna kako je kampanja većine protukandidata usmjerena na njegovu diskreditaciju ali da u tome neće uspjeti jer je on cijeli svoj životni i radni vijek kao dijete ove države posvetio borbi za njen prosperitet i bolju budućnost. Pozvao je sve gradjane da izađu na izbore i iskoriste pravo da izaberu svoje predstavnike u svim organima vlasti.

​PRESS OO SDP Bosanska Krupa

Najnovije

- Oglas -

Povezani članci