Zbog neprilagodjene brzine uvjetima na putu na području općine Bosanska Krupa u sat vremena dogodile su se dvije saobraćajne nezgode bez težih posljedica.

Naime,u naselju Ćevanuše u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila jutros oko 10 sati učestvovala su dva putnička motorna vozila u kojoj je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede i nakon ukazane liječničke pomoći upućeno je u KB“Dr.Irfan Ljubijankić“ na daljnje preventivne pretrage.Na oba vozila nastala je materijalna šteta.

U drugoj saobraćajnoj nezgodi koja se desila samo sat vremena kasnije ponovo zbog neprilagodjene brzine u naselju Stegarić automobil je proklizao,udario u stijenu ,a potom bio odbijen na zaštitnu ogradu.Na svu sreću ova nezgoda se završila samo sa materijalnom štetom.Uvidjaj obje saobraćajne nezgode izvršili su pripadnici PS Bos.Krupa.

Inače u posljednje vrijeme pojačan je broj saobraćajnih nezgoda na području općine pa se vozači pozivaju na oprez ,posebno kada su kolovozi mokri i klizavi kakvi su od juče i kao takvi rizični za proklizavanja i izlijetnja sa ceste.Zbog toga obavezno prilagodite brzinu uvjetima na putu!

Radio BK

KOMENTARI:
Loading...