Treći je ponedjeljak u septembru i početak treće sedmice štrajka prosvjetnih radnika. Na području naše općine, zatekli smo konfuzno stanje na terenu. Naime, u svim osnovnim i srednjim skolama direktori su omogućili nesmetan početak odvijanja nastave i pozvali nastavnike i učenike da započnu sa radom u učionicama.

U osnovnim školama sa područja naše općine, u centralniim i područnim školama nastava ni ovog ponesdjeljka nije otpočela te su nastavnci, iako na svojim radnim mjestima i ovaj ponedjeljak dočekali bez učenika. Kako kažu predstavnici sindikata osnovnih škola, odlučili su nastaviti sa štrajkom dok im se ne ispune zahtjevi.

No, u Mješovitoj srednjoj školi Safet krupić nastava se ovog jutra odvija po ustaljenom planu, kako navode, po rasporedu i planu i programu. Učenici su u razredu, nastavnci su otpočeli sa nastavnim procesom, jedina problematika jest što je tek mali broj učenika došao ovog jutra.

Konfuzija koja je nastala rješenjima, presudama, odlukama sindikata i pozivanjem djece preko društvenih mreža zbunila je mnoge pa tako i učenike, koji se nisu pojavili na nastavi. Da li je to možda upravo i podrška prosvjetarima od strane učenika i roditelja, da istraju i da dobiju ono što traže?!

Elma V.

Komentari: