Zahvaljujući svom predanom radu i uspjehu u mektebskim klupama u džematu Jezerski, dva učenika OŠ „Jezerski“ su otišli na nagradno putovanje u Istanbul.Njihova učiteljica Dijana Ičanović je smatrala da ovu informaciju treba podijeliti i sa slušaocima Radija Bosanska Krupa.
Nagradu,pored brojnih uspjeha u školskim aktivnostima i takmičenjima su zaradili na finalnom mektebskom takmičenju za 2019. godinu na nivou Rijaseta Islamske zajednice Bosne i Hercegovine.To su Lamija i Tarik Ramić koje je u mektebu svemu poučio Mehmed efendija Begić iz bosanskokrupske džamije Jezerski dijelovi. Ekipa iz ove jezerske džamije ,kao predstavnik medžlisa Islamske zajednice Bosanska Krupa se plasirala i na finalno takmičenje, na nivou Rijaseta.
Uz vrijednu djecu,roditelje koji su usmjerili svoju djecu na vjersku obuku i posvećenost kur’anskom učenju,veliku zaslugu za ovaj uspjeh imao je baš imam Begić ,koji je u svom radu sa djecom stekao povjerenje džemata, roditelja i djece kroz sve godine svog predanog rada,pa je taj uspjeh s puno prava i njegov veliki profesionalni i pedagoški uspjeh.
Krenulo je ovako: Lamija i Tarik Ramić sa svojom ekipom predstavljali su Medžlis IZ Bos. Krupa na kantonalnom takmičenju ,tamo su postigli izvanredne uspjehe i osvojili sva prva mjesta te stekli pravo učešća na državnom takmičenju koje je organizirao Rijaset islamske zajednice. Među 85 000 takmičara u učenju na tom takmičenju ,Lamija Ramić je bila najbolja,a džemat „Jezerski „ je u ukupnom plasmanu osvojio drugo mjesto. Uz efendiju, Lamija i Tarik su nagrađeni putovanjem u Istambul,a sa aerodroma u Sarajevu su poručli svojim sugrađanima da su nestrpljivi i jedva čekaju da vide taj veličanstveni grad o kojem svi pričaju.
„Samo najbolji su počašćeni sedmodnevnim izletom u prelijepi Istambul. Sretna sam i ponosna na vas. Hvala svima koji cijene trud i rad djece i nagradi ih za njihov uspjeh,jer ovakva putovanja i nagrade se pamte cijeli život „- poručila im je zasigurno nasretnija učiteljica jezerske škole,Dijana Ičanović.
Dževada Štancl /Radio BK

KOMENTARI:
Loading...