U subotu je održan 17. Međunarodni tekvondo turnir na kojem je učestvovalo 300 takmičara iz 5 zemalja regiona. Uz podršku općine Prnjavor organizator turnira je bio Taekwondo klub “Prnjavor”, koji je svojim dugodišnjim angažmanom u ovom sportu postao regionalni centar taekwondoa.

Ovaj sportski kolektiv ove godine proslavlja 25 godina rada, pa je to bio dodatni motiv da se klub predstavi u što boljem svjetlu, a istovremeno na najbolji način prezentuje Prnjavor kao opštinu domaćina.

Takmičare iz 35 klubova iz 5 zemalja, a ukupno 300 takmičara, što je zavidan broj za jedan ovakav sportski događaj, ugostili su na najbolji način. Takmičenje u Sportskoj dvorani “Sloga” odvijalo se u pet starosnih kategorija

I ove godine na ovom turniru učestvovalo je 10 takmičara iz najmlađeg Kluba borilačkih sportova KBS Jezerski. I to sa velikim uspjehom. Osvojili su petnaest medalja.

Jezerani su se okitili sa jednim zlatom, sedam srebrnih i sedam bronzanih medalja, iako je konkurencija sa 550 prijava, bila velika i jaka.

Taekwondo klub “Gazija” Bužim sa osvojenih 40 medalja ukupni je pobjednik 17. Međunarodnog taekwondo turnira. Drugo mjesto zauzeli su domaćini turnira TK “Prnjavor”, dok je treće mjesto pripalo ekipi “Doboj”.
Loading...