U ime UMBK “Conventus” pozdrav svim sugrađanima i molimo za minut vaše pažnje. Radi se o humanitarnoj akciji koja se radila 10 godina u nizu “Bajram za sve” u kojoj su se prikupljala prehrambena i higijenska sredstva za ugrožene građane na našem području.

Akcija se odvijala u skoro svim trgovačkim centrima poput Adne, Binga, Đane, Balkić impexa itd. Međutim ove godine iz određenih razloga trgovački centri nisu u mogućnosti da učestvuju u akciji, tako da kolica neće stojati niti u jednom centru niti će biti volontera kao što se radilo proteklih godina.

Ove godine će se akcija odvijati na način da će postojati prostor u kojem će građani moći donositi artikle ukoliko su voljni, to će biti prostorija prijašnjeg Merkura, gdje su se i prije pakovali paketi za ovu akciju.

Znači, ukoliko neko ima želju da pomogne u ovoj akciji, može da donese stvari u te prostorije, ili da se obrati nekom od članova našeg udruženja za preuzimanje. Nadamo se što većem odazivu građana jer znamo da smo proteklih godina obradovali mnoge porodice i da neke od tih žive od socijalne pomoći i humanitarnih akcija, stoga budimo humani, pomozimo jedni drugima. Na fotografiji je mjesto (Lijevo lokal) gdje možete donijeti stvari.

Radno vrijeme od 09-21 sat.

Kontakt telefon: 060 317 27 64

Akcija traje od 31. maja do 2. juna a podjela paketa će se vršiti u ponedjejak, 3. juna

KOMENTARI:
Loading...