Predstava „S NOGU (Sredstvo za protiv jugonostalgije i jugofobije)“ prvi je cjelovečernji tematski solo show, sa kojim je Peđa Bajović na svojoj prvoj regionalnoj turneji, u rano proljeće 2012. godine, nasmijao nekoliko hiljada Srba, Hrvata, Bosanaca, Hercegovaca, Slovenaca i Crnogoraca… Ako se pitate zašto – zato što su svi oni u toj predstavi! U međuvremenu su ovu predstavu vidjeli i mnogi drugi u zemljama regiona! To je priča o nama danas. Nama, koji smo nastavili svoje živote tu – na ovim “našim prostorima”, u “regiji” ili “regionu”, Zapadnom Balkanu, u bivšoj Jugoslaviji…

Uglavnom – o nama sada i tu. Iako razdvojeni, neka od svakodnevnih iskustava su gotovo identična, dok su neka takva kao da su jedni na Zemlji, drugi na Mjesecu, a treći na Marsu…
– Ko je blesaviji, Amerikanci ili Englezi…ili Japanci? Ili mi?
– Koja je razlika između Bosanke i Hercegovca? U krevetu ili u novčaniku?
– Zašto riječ ‘čimbenik’ zbunjuje Srbina?
– Šta se zapravo dogodi kada Hrvati popizde na Slovence?
– Jesu li Kosovari muzikalniji od ostalih i zašto Crnogorac još ne spava…?
– A, gdje je nestalo makedonsko devojče…?

Još više pitanja i još manje odgovora dobit ćete u ovom druženju s Peđom. Uz sve to Peđa će dodati malo politike, i ono malo tzv. domaće ekonomije, ponešto estrade i (nikada dovoljno!) sexa… i imate show– S NOGU!

Ova urnebesna komedija posjetiće i Bosansku Krupu u srijedu, 29.04.2015. godine, gdje će u JU „Centar za kulturu, obrazovanje i informisanje“ Bosanska Krupa biti održano dvosatno druženje sa ovim uspješnim stand-up komičarem. Cijena ulaza je 4 KM, a show program počinje u 20:00 sati.


O komičaru:
Peđa Bajović je jedan od pokretača regionalne scene stand-up komedije i u svojoj desetogodišnjoj karijeri je obišao više od dvadeset zemalja svijeta te nekoliko stotina gradova. Nastupao je i na međunarodnom takmičenju stand-up komičara u američkom Seattleu, a predstavio se i na najpoznatijem svjetskom televizijskom kanalu za komediju – Comedy Central. Prošle godine je dobio priznanje za najboljeg veterana stand-up komedije na manifestaciji Adria Comedy Awards u Skoplju.

KOMENTARI:
Loading...