Poslije odluke koja je donešena na 49. sjednici Općinskog vijeća Bosanska Krupa ,a kojom je betonski sportski stadion na Sportsko rekreacionom centru „Ade“ u Bosanskoj Krupi na petogodišnje korištenje dat Udruženju za razvoj sporta ,u utorak je, u kabinetu Općinskog načelnika, potpisan i zakonski ugovor o petogodišnjem korištenju ovog sportskog terena.

Udruženje za razvoj sporta u svom djelokrugu djelovanja ima razvoj sporta na području općine Bosanska Krupa,a njihov uspješni projekat Nogometne škole „Zmajevi“ koja egzistira skoro tri godine,rezultati koji postižu ,broj mladih nogometaša koji uči u okviru nje,dobra suradnja sa roditeljima djece ,preporučili su ovo udruženje da Općinsko vijeće pozitivno odgovori na njihov zahtjev za korištenje ovog terena .

Općinski načelnik Armin Halitović i predsjednik udruženja Avdo Mahić su prilikom potpisa ugovora izrazili obostrano zadovoljstvo potpisivanjem ovog ugovora.Prvi čovjek grada je radostan jer će mladi dobiti još jedan prostor za nogomet,uvjeren da će ga u ovom Udruženju urediti i učiniti atraktivnijim i korisnijim i za sve druge sportove,a gospodin Mahić prvenstveno jer će sada imati priliku uz rad sa „Zmajevima“, stvoriti i bolje uvjete za treninge i sportske susrete.

„Potpisali smo ugovor za korištenje terena što je za našu nogometnu školu i naše udruženje od velikog značaja s obzirom da Bosanska Krupa nema dvoranu u kojoj bi se održavale sportske manifestacije, a ponajviše nogometne. Ovaj čin znači jednu stepenicu više u bosanskokrupskom nogometu, ali i u drugim sportovima i namjenama jer će se hala koju planiramo napraviti do septembra moći koristiti i za kulturne manifestacije-izjavio je predsjednik Udruženja za razvoj sporta.

A nova hala imaće dimenzije 50×30,biće čelične konstrukcije,pokrivena nepropusnom ceradom i u svom sklopu imaće uređene svlačionice i prostor za odmor.Igraće se na umjetnoj travi.Plan je da se sve bude gotovo do septembra ove godine,a čim se završe administrativni poslovi i prikupljanje dozvola u lokalnoj upravi za ovaj projekt, krenut će se sa radovima.

Tako će najmlađi „Zmajevi“ u Bosanskoj Krupi,imati priliku za još veće uspjehe.I ne samo oni.Svi kojima bude hala pogodan prostor za manifestacije sporstkog i kulturnog sadržaja na području bosanskokrupske općine ,moći naći svoje mejsto na uređenom terenu na SRC“Ade“.

KOMENTARI:
Loading...