Nakon prošlosedmičnog uspjeha u Jajcu kada je Iman Begić postala federalna prvakinja u karateu, i ovog vikenda su u KK FENIKS iz Bosanske Krupe imali razloga za slavlje.

Naime, u Vogošći je 31.08.2019. godine održano Državno prvenstvo u karateu za kadete, juniore i U21. Na turniru je nastupilo 447 karatista iz 97 bosanskohercegovačkih klubova.
KK FENIKS je na ovom takmičenju nastupio sa svoja tri takmičara:

1. Iman Begić- kategorija borbe juniorke -59kg i kategorija borbe žene U21 -61kg
2. Senaid Veladžić- kategorija kate kadeti i kategorija kate juniori
3. Adnana Mesić- kategorija borbe kadetkinje +54kg

Nakon izuzetno napornog takmičarskog dana prepunog uzbuđenja, saldo na računu ovog zadnjih godina natrofejnijeg bosanskokrupskog sportskog kolektiva bio je veći za 3 medalje i to po jednu zlatnu, srebrnu i bronzanu.

Zlatnu medalju je osvojio izuzetno raspoloženi Senaid Veladžić u kategoriji kate kadeti čime je postao novi državni prvak, srebrnu medalju je osvojio isti takmičar u kategoriji kate juniori, a bronzanom medaljom se okitila Iman Begić u kategoriji borbe žene U21 -61kg. U ukupnom poretku KK FENIKS je zauzeo odlično 13 mjesto. Ovo je bilo prvo takmičenje mladog Veladžića nakon sportske povrede koju je tokom ljetnih priprema zadobio na treningu, što njegov uspjeh čini mnogo većim.

Moramo istaknuti da su se osvajači medalja na ovom prvenstvu direktno uvrstili u redove Karate reprezentacije Bosne i Hercegovine na predstojećim Balkanskom i Evropskom prvenstvu za kadete, juniore i U21.

Poželimo im mnogo sportske sreće.

KOMENTARI:
Loading...