16.8 C
Bosanska Krupa
Nedjelja, 16 Maja, 2021

SERVISNE INFORMACIJE za period od 13.11. do 16.11.2020

Policijska stanica Bos. Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

15.11. u 14,30 sati Podvran na putu M-14 saobraćajna nezgoda – neprilagođena brzina uslovima i stanju na putu i udar u zaštitnu ogradu.Materijalna šteta.Uviđaj izvršen.Prekršajni nalog na 1 lice.

Vatrogasna jedinica izvještava da je imala intervenciju i dojavu o požaru 14.11. u 20,35 sati u ul.Kolodvorska u nedovršenom objektu autobusne stanice požar smeća.Požar ugašen u 21,00 sati.

Hitna služba Doma zdravlja Bos. Krupa saopćava da je u proteklom periodu pregledala 70 pacijenata, za KB “Dr. I. Ljubijankić” je bilo upućeno 8 lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

JKP“10. Juli ”Bos. Krupa saopćava da je isporuka vode u proteklom periodu na području općine zadovoljavajuća. Danas od 07,30 do 11,00 sati planski prekid u isporuci vode u ul.Rasima Redžića,Podgrmečka,dijelovima ul.511 Slavne i 505 Viteške brigade.Radovi na mreži.

Elektro-distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu zadovoljavajuća.

Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopćava da se autobusni saobraćaj u lokalnim i među – gradskim linijama u proteklom periodu odvija po redu vožnje.

Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija po mjestimično vlažnim kolovozima. Upozorenje na odrone kamenja na kolovoz i maglu na mag.puta M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na pravcima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 8 C , vlažnost zraka 91 % , dok je vodostaj rijeke Une u Bosanskoj Krupi 53 cm, u Bosanskoj Otoci 97 cm, a rijeke Krušnice 71,30 cm (NV).

Vremenska prognoza

Jutros u našoj zemlji oblačno i maglovito vrijeme.

Temperature zraka u 07 sati (°C): Bjelašnica 1; Bugojno, Sanski Most 3; Jajce, Tuzla, Zenica 4; Ivan Sedlo, Sarajevo 6; Drvar 8; Gradačac, Livno 9; Grude 10; Široki Brijeg 11; Mostar 12; Bihać, Neum 14;
Danas će u našoj zemlji biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Bosni prije podne po kotlinama magla. Poslije podne i u večernjim satima prognozira se jače naoblačenje sa zapada uz povremenu kišu. Vjetar slab do umjeren na sjeveru zemlje sjeverni, a u ostalim područjima južni. Dnevna temperatura od 12 do 18, na jugu do 21 °C.

Dodaj komentar:
- Oglas -

Najnovije

- Oglas -

Povezani članci