Jučer je na Palama održano državno prvenstvo u kickboxingu u disciplini LOW KICK na kojem je učešće uzelo 280 takmičara, među kojima su bili i članovi kluba borilačkih sportova “Favorit bh” iz Bihaća.

Klub borilačkih sportova FAVORIT BH iz Bihaća su predstavljali Elhana Velić, Ajla Vojić i Almir Mujagić i naša Krupljanka Šejla Oraščanin.Iz Banjaluke su donijeli jednu srebrenu i tri zlatne medalje.
Šampionke države su i ove godine Ajla Vojić i takmičarka iz Bosanske Krupe,  Šejla Oraščanin , a one su osvajanjem ovog prvenstva potvrdile ostanak u kickboxing reprezentaciji BiH i ove godine će u glavnom gradu braniti boje BiH na Svjetskom prvenstvu.

Titulom šampiona države okitio se i 14-ogodišnji Almir Mujagić, koji je u finalu slavio nokautom protiv takmičara iz Novog Travnika. Srebro u Bihać je donijela juniorka Elhana Velić kojoj je ovo tek drugi nastup u karijeri.

Trener Rinaldo Pikoloti je, kako kaže, zadovoljan nastupima svojih takmičara, koji će za mjesec dana sa ostalim klupskim kolegama nastupiti na Državnom prvenstvu u disciplini K-1 koje će biti održano u Sarajevu.

KOMENTARI:
Loading...