U organizaciji Udruženja oboljelih od karcinoma “Mimoza” i u Bosanskoj Krupi je danas i počela registracija učesnika za 12. Trku /Šetnju za ozdravljenje „ Race for the cure“ koja će se krajem septembra održati u Sarajevu.

Ovaj događaj okupi žene koje su pobijedile ovu bolest, ali i sve one koji žele pokazati solidarnost i podršku oboljelima te dati svoj doprinos u borbi protiv malignih bolesti. Registracija je simboličnih 10KM, koja će pomoći ženama iz Udruženja da se krajem septembra priključe akciji u Sarajevu i tako zajedno, još jednom, pokažu koliko su jake i podrška jedne drugima.

Fatma Kadić, predsjednica udruženja je naglasila da je ponosna na svoje članice, koje su uprkos veoma sparnom vremenu danas izišle da pomognu akciju, a posebno zato što su neke od njih došle uprkos kemoterapijama i borbi koju vode. Također navodi da su zadovoljne odzivom za registraciju te se zahvaljuje svima koji su danas došli do štanda, na trgu Alije Izetbegovića i dali svoj doprinos.

“Race for the Cure” će se održati 29. septembra 2019. godine ispred Sarajevo City Centra u Sarajevu u 11 sati, a ove godine očekuje se učešće rekordnog broja građana.

Elma Velić/Radio BK

KOMENTARI:
Loading...