Puna Mala sala Doma kulture na promociji knjige Edine Muslić Halilagić

Iako nije svakidašnja slika, vidjeti punu salu kad je promocija knjige u pitanju, a da nije neki predizborni skup ili stranačka sjednica, promocija knjige Edine Muslić Halilagić je okupila veliki broj krupljana i tako pokazala da ima nade i za pisanu riječ.

Promocija knjige Moj put – život s karcinomom je oduševila mnoge i dala nadu u život i pozitivu, koju svi često zaboravimo. Edinina priča, nimalo laka i jednostavna, prenešena je u knjigu putem pozitivnih misli i dogođaja, kojima je Edina pokušala podijeliti svu svoju borbu proteklih godina.

Pored svih nedaća i negativnih konotacija koje daje riječ rak, Edinina knjiga najmanje piše o boli i patnji, jer kako sama autorica kaže ‘rak je strašan, ali sve je u nama, kako ćemo to prihvatiti i kako ćemo se nositi s njim!’

Edinina priča je inspirativna, pozitivna i nadasve poučna, jer niko nikad ne znam kad se može suočiti s problemom, bolesti, neizbježnim situacijama, i savjet ove vrste je uvijek poželjan i dobrodošao.

-Ovo je knjiga koja govori najmanje o problemu i bolesti, a najviše o tome kako naći svetslost u tami koja vas je snašla. Kao što je i Edina rekla, knjiga je pisana da pomogne, pa barem jedna rečenica ili situacija, da pokaže neki znak i pozitivu, da se treba boriti. Ja sam imala izuzetnu čast da budem promotorica ove knjige i da u ovom sivilu stvarnosti pronađem pozitivu koju ova  knjiga daje , rekla nam je Elma Velić.

Ukoliko ste bili spriječeni da prisustvujete promociji, a željeli biste imati knjigu u svom posjedu, možete je nabaviti u Teledomu(kod Doma kulture) po cijeni od 15KM.

Edini želimo još mnogo napisanih knjiga i još mnogo godina života sa svojim najbližima, i da svaka slijedeća knjiga bude ovako pozitivna i vrijedna.