Općinska izborna komisija Bosanska Krupa objavila je danas da je Izvod iz Centralnog biračkog spiska odnosno riječ je o privremenim biračkim spiskovima za općinu Bosanska Krupa izložen na period od mjesec dana odnosnu u periodu od 1. juna do 30. juna 2016. godine u svim 25 mjesnih zajednica općine Bosanska Krupa. Građani se pozivaju da izvrše provjeru podataka u Privremenom biračkom spisku, kako bi se mogle izvršiti ebentualne ispravke, kako na sam dan izbora ne biste došli u situaciju da želite glasati, a na spisku vašeg imena nema.

Općinska izborna komisija je takođe pozvala birače koji imaju prijavljeno prebivalište u Bosanskoj Krupi da ažuriraju podatke koji su značajni za ostvarivanje njihovog biračkog prava na predstojećim Lokalnim izborima, posebno ako je nastupila jedna od slijedećih sitacija: promjena adrese stanovanja zbog preseljenja, zaključenja braka ili promjena imena i prezimena.

Uopće građani su pozvali da reaguju i jave se ukoliko uoče bilo šta što bi moglo utjecati na to da li će birač biti upisan u Centrali brački spisak u onoj izbornoj jedinici u kojoj faktički živi i dali će svoje biračko pravo ostvariti na biračkom mjestu najbližim njegovom mjestu stanovanja. Provjera podataka na privremenom biračkom spisku može se izvršiti i na zvaničnoj internet stanici Centralne izborne komisije BiH ili putem SMS poruke. Prijava svih promjena obaveza je svih birača, zbog toga je Općinska izborna komisija pozvala građane da čune sve što je potrebno kako bi se kod MUP-a USK- Odsjek  za administraciju Bosanska Krupa ažurirale sve promjene do kojih je došlo od održavanja posljednih izbora. Inače prema podacima Centralne izborne komisije BiH pravo glasa na lokalnim izborima 2016. ima 3345486 birača, u Bosanskoj Krupi 22598 građana sa pravom glasa.

KOMENTARI:
Loading...