Proteklog vikenda nogometaši Feniksa učestvovali su na 3 turnira.

IZVJEŠTAJ sa turnira IBRAHIM ĐONLAGIĆ IBRO
Proteklog vikenda nastupili smo na X. međunarodnom turniru IBRAHIM ĐONLAGIĆ IBRO koji se igrao u Jelahu, a u organizaciji FK BORAC iz Jelaha.

Nastupili smo sa ekipom, te smo bili raspoređeni u grupi B, gdje smo snage odmjerili sa FK BORAC Jelah, NK TOŠK Tešanj, i NK DON BOSCO Žepče.

U prvom dijelu takmičenja (grupnoj fazi) ostvarili smo dvije pobjede i jedan poraz te se na taj način plasirali u završnicu. Sistem takmičenja je bio nešto malo drugačiji te je u završnicu prošlo 12 ekipa među kojima su se plasirali i FENIKSI.

U 1/12 finala sastali smo se sa ekipom domaćina te iste savladali rezultatom 4:0.
1/6 smo se sastali sa ekipom ŠF EUROFOOTBALL te u regularnom dijelu takmičenja rezultat je glasio 4:4. Nakon izvođenja penala (2:3) nismo se uspjeli plasirati među najbolje tri ekipe turnira.
REZULTATI:
NŠ FENIKS-NK TOŠK 3:1
NŠ FENIKS-FK BORAC 0:3
NŠ FENIKS-NK DON BOSCO Žepče 3:1
1/12
NŠ FENIKS-FK BORAC 4:0
1/6
NŠ FENIKS-ŠF EUROFOOTBALL Gračanica 4:4
(penali 2:3).

Bez obzira na to što smo zaustavljeni u posljednjoj utakmici, naši FENIKSI su zadovoljili svojom igrom i zalaganjem na terenu, gledali smo dinamičan i kreativan nogomet, sa mnogo šansi i golova. Svi pojedinci su dali svoj maximum i ovom prilikom im čestitamo na tome. Za nas je veliki uspjeh biti u najboljih šest ekipa od 21 ekipe koja se takmičila na turniru.

Zahvaljujemo se organizatoru FK BORAC Jelah Zajko Hadzan Almir ĆĆime Subašić na lijepom dočeku i gostoprimstvu, te se nadamo i budućoj saradnji ova dva sportska kolektiva.

IZVJEŠTAJ SA “NOGOMETNI TURNIR MLADOST/BEHAR”
Generacija 2008/2009
Generacija Feniksa 2008/09 se nalazila u grupi A.
Grupa A
1.Nk Ćoralići (Cazin)
2.Nk Metalac (Bihać)
3.Šn Talent (Cazin)
4.Šn Zvijezda (Vel Kladuša)
5.Nš Feniks (Bos.Krupa)
1.kolo
Nk Metalac – Nš Feniks 1:1
2.kolo
Nš Feniks – Šn Talent 0:1
3.kolo
Nš Feniks – Nk Ćoralići 1:0
4.kolo
Šn Zvijezda – Nš Feniks 0:1
Pored dvije pobjede jedne neriješene i jednog poraza nismo se uspjeli plasirati u polufinale.
Moramo isteći da u utakmici u prvom kolu smo vodili do zadnje minute gdje smo dobili gol iz slobodnog udarca,u drugoj utakmici pored tolikog broja šansi primamo pogodak i gubimo utakmicu gdje se okrećemo u utakmicu sa Nk Ćoralićima i idemo na pobjedu u kojoj smo i slavili isto tako i u zadnjoj grupnoj utakmici smo igrali napadački od prve minute postigli pogodak i priveli kraju lagano utakmicu ali nas je na kraju koštao gol u prvoj utakmici koji smo primili u zadnjoi minuti.Moram da pohvalim Fenikse jer su bili dobri i borili se pred nama je nastavljat treninzima i pripremat se novim izazovim…

IZVJEŠTAJ sa IV Međunarodnog turnira Mladost (Glamočani – Laktaši) Nš Feniks je nastupila sa generacijom 2010..
Generacija 2010 je na turniru bila u grupi C
Grupa C
1.Fk Borac Banja Luka
2.Fk Rudar Prijedor
3. Nš Feniks Bos.Krupa
1.kolo
Fk Borac – Nš Feniks 2:1
2.Kolo
Nš Feniks – Fk Rudar 2:0
Prolazimo kao drugoplasirana ekipa u 1/8 finala gdje se sastajemo sa Ofk Spartak 2..
1/8 finala
Nš Feniks – Ofk Spartak 2 (Banja Luka) 5:0
Visokom pobjedom prolazimo u 1/4 finale gdje se sastajemo domaćinom Fk Mladost..
1/4 finale
Nš Feniks – Fk Mladost 2:0
Pobjedom nad domaćinom plasiramo se u polufinale gdje se sastajemo sa Ofk Spartak 1
POLUFINALE
Nš Feniks – Ofk Spartak 0:1
U polufinalnoj utakmici smo poraženi minimalnim rezultatom pored velikog broja šansi na kraju nismo uspjeli se plasirati u finale i igramo utakmicu za trece mjesto..
Utakmica za 3.mjesto
Nš Feniks – Fk Borac (Kozarska Dubica ) 1:0
I završavamo turnir kao trećeplasirana ekipa i imamo medju svim tim igračima koji su nastupali u ekipi Nš Feniks se pronalazi najbolji pojedinac i najbolji igrač turnira Aid Mašović koji dobiva priznanje i pehar za najboljeg igrača turnira,moram da pohvalim našeg golmana Saiffa kojeg iz milja zovemo (Kengur) naš stub odbrane koji su bili Erol i Nermin koji su sve i minutu odigrali isto tako da pohvalim napadače našeg Eldara koji je postigao pet pogodaka našeg Zeida koji je probio led u četvrtfinalu i svojim pogotkom koje je postigao u najbitnije vrijeme i odveo ekipu u polufinale jednom riječi odigrali svi za 10.
Moramo istaknuti da naša generacija 2010 je bila oslabljena na ovom turniru i da smo otputovali na turnir sa sedam dječaka možda je i malo reći sedam dječaka oni su bili sedam lavova koji su odigrali turnir i u koje sam ja (trener) jedini vjerovao da mogu dečki do cilja a cilj je ponijeti pehare i medalje kući….
Zahvaljujemo se našim vjernim navijačima i našoj podršči našim roditeljima jer oni su ti koji nam daju krila.

KOMENTARI:
Loading...