Planinarsko društvo „Grmeč“ Bosanska Krupa obavještava sve svoje članove i simpatizere da će se u nedjelju (19.4.2015. godine) održati Proljetna  planinarska šetnja KRUŠNICA-ŠUJNOVAC 2015 koja već polako poprima obrise tradicionalne.

Okupljanje planinara je u 09:00 sati ispred hotela „Stari grad- ILMA“ odakle se dolinom Krušnice kreće prema vrelu ove zelene ljepotice. Nakon posjete vrelu i predaha kreće se na nešto zahtjevniji dio šetnje od vrela Krušnice preko Vranjske i Škorića do izletišta Šujnovac. Staza spada u lakše i duga je oko 17 km (oko 4h pješačenja). U Šujnovcu je obezbijeđen ručak za sve učesnike šetnje koji su u obavezi da ponesu vlastiti pribor za jelo.

Na događaju se očekuje učešće većeg broja planinara iz nama prijateljskih društava kao što su PD RUNOLIST Bihać, PD KANJON Sanski Most, PD MULEŽ Sanski Most, PD KRAJINA Cazin, PD LANIŠTE Ključ, EKO-SPORT Ključ, Planinarska sekcija Prve srednje škole „Dr. Husein Džanić“ iz Velike Kladuše, PD MRAKOVICA Kozarac, te mnogi drugi.

Pokrovitelj šetnje je općinski načelnik gosp. Armin Halitović.

NAPOMENA: Odazivom na izlete, svaki učesnik potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno učestvovanje na istim, da prihvata program, da izletima pristupa na ličnu i materijalnu odgovornost, te da će se, u skladu s planinarskom etikom, pridržavati plana izleta, odluka i uputa organizatora i vodiča.

V E D R O !!!

KOMENTARI:
Loading...