U Bosanskoj Krupi će od 21. aprila krenuti Radničke sportske igre. To je tradicionalna bosanskokrupska manifestacija koja se održavala od ’70-ih godina sve do početka rata 1992. Prekinuta je dakle silom prilika, ali se od prošle godine u organizaciji JU “Centar za kulturu, obrazovanje i informisanje” Bosanska Krupa i Sportskog saveza, a pod pokroviteljstvom načelnika Armina Halitovića vraća među Krupljane, na Sportsko igralište „Idrinovac“.

U 2015. godini „Radničke sportske igre – Bosanska Krupa 2015“ organizovat će se u dvije takmičarske discipline, mali nogomet i povlačenje konopca.

Svi oni koji žele učestvovati, a nisu se prijavili, to mogu učiniti sve do 20. aprila do 16:00 sati u prostorijama JU “Centar za kulturu, obrazovanje i informisanje”. Učešće za Radničke igre su 50 KM. Izvlačenje će se obaviti 20. aprila u 18 sati u Domu Kulture u Bosanskoj Krupi.

Radničke sportske igre održavaju se sa namjerom obezbjeđenja i očuvanja fizičke i zdravstvene sposobnosti radnika kao i druženja, zbližavanja i upoznavanja radnika različitih poslovnih subjekata u općini Bosanska Krupa.

U igrama mogu i učestvovati poslovni subjekti koji obavljaju registrovanu djelatnost. Tu su osim firmi, svakako, javne institucije, ustanove i preduzeća s područja općine Bosanska Krupa. Ekipu može činiti i dvije i više firmi, a isto tako i jedna firma može imati više ekipa.

Medijski pokrovitelji su Radio BK i portal Krupljani.BA. Generalni pokrovitelj je Općinski načelnik Armin Halitović.

Sve informacije u vezi učešća i odigravanja Radničkih sportskih igara mogu se dobiti u prostorijama JU “Centar za kulturu, obrazovanje i informisanje”.

KOMENTARI:
Loading...