Premijerno u Bosanskoj Krupi: Film “Una the One” 24. novembra

Film “Una the One” je dio velikog projekta “Save the blue heart of Europe.

Projekat se bavi zaštitom rijeka Balkana koje su više nego ugrožene pred najetdom energetskih lobija, koji naše rijeke žele iskoristiti za privatni profit a u isto vrijeme trajno im promjeniti strukturu a stim floru i faunu.

Snimanje filma je trajalo godinu dana, i obuhvatilo je područje grada Bihaća te općine Bosanska Krupa. Tema filma je rijeka Una sa svom svojom florom i faunom kao jedna od posljednjih “nedirnutih” rijeka u Europi.

Naravno poseban akcenat je stavljen na njeno najveće bogatstvo “mladicu”. Ribu koja je Evropi na “crvenoj listi” kao ugrožena vrsta.

Priču za cijeli projekat je osmislio Christof Menz, Uwe Rieder, Jonas Borinski i Anes Halkić.

Snimanje, montažu i produkciju filma potpisuje Jonas Borinski. Strućni saradnici u filmu su Boris Davidov i Urlich Eichelmann. Materijalnu i tehničku podršku su obezbjedili :

Patagonia

Una discovery -pro guides (BiH)

Pro-guide flyfishing (Austria)

Brother on the fly (Njemacka)

Također samo snimanje su tehnički pomogli Općina Bosanska Krupa, NP “Una” Bihać, Restoran “Alga”,  Restoran “Makaba” i USR”Krušnica” Bosanska Krupa.

Premijera u Bosanskoj Krupi je 24. novembra u 18 sati i 30 minuta u Velikoj sali Doma kulture.

Molimo sve naše sugrađane do dođu i podrže ljude koji rade na promociji Bosanske Krupe, na razvoju turizma i naše lokalne zajednice.

“Una – The One” Trailer from BrothersOnTheFly on Vimeo.