26.2 C
Bosanska Krupa
Petak | 12. Augusta 2022.

Predstavljanje – Edina Šertović, kandidatkinja za Parlament BiH

Rođena 5.10.1980. godine u Bosanskoj Krupi gdje završava osnovnu i srednju školu (gimnaziju).
Na Biotehničkom fakultetu Univerziteta u Bihaću, odsjeku Prehrambeni, smjeru Prehrambena tehnologija, diplomirala 2004. godine i stekla zvanje diplomirani inžinjer prehrambene tehnologije.

Postdiplomski studij upisala 2007., a magistrirala 2012. godine na Poljoprivredno-prehrambenom fakultetu Univerziteta u Sarajevu i stekla zvanje magistra poljoprivrednih nauka, u oblasti Kontrola kvaliteta hrane i pića.

Na istom fakultetu 2013. godine upisala doktorski studij i trenutno priprema doktorsku disertaciju.

Na Biotehničkom fakultetu Univerziteta u Bihaću od 2007. godine radi kao asistent. Objavila 17 naučnih i stručnih radova. Trenutno obavlja poslove višeg asistenta na predmetima: Kontrola kvaliteta hrane, Sirovine biljnog porijekla, Sirovine animalnog porijekla, Procesi konzerviranja u prehrambenoj industriji, Nauka o prehrani, Funkcionalna hrana i prehrambeni dodaci, Razvoj novog proizvoda u prehrambenoj industriji, Toksikologija hrane i Osiguranje kvaliteta hrane.

Dugogodišnji član Socijaldemokratske partije BiH (SDP), ali se nije aktivno uključivala u njen rad. Sada je to učinila, kako kaže, zbog stanja u kojem se trenutno nalazi BiH, Unsko-sanski kanton i njegovi gradovi/općine.

U svojim obraćanjima naglašava da je njena JEDINA DOMOVINA BOSNA I HERCEGOVINA, da druge države nema i ne želi da ima. Upravo se zbog toga odlučila da svojim političkim angažmanom pomogne jačanje državnih institucija i da u tom angažmanu podupire sve one ljude koji, ne razlikujući ih ni po kom osnovu, državu Bosnu i Hercegovinu smatraju svojom državom.

Osim toga, ističe da ne želi više gledati i slušati kako odlazi mladost, naročito sposobni, obrazovani, pametni ljudi. Prihvatila je IZAZOV da bude na listi Socjaldemokratske partije BiH (SDP) kao kandidat za PARLAMENT BIH, prihvatila da se bori za bolju, pravedniju i prosperitetniju BiH. Prvenstveno to čini zbog djece, mladih, penzionera, socijalno ugroženih, zapravo zbog sviju jer to svi i zaslužuju.

Najveća joj je želja da u voljenom gradu, u Bosanskoj Krupi, odgaja i školuje svoju djecu i da bude dio tima koji će osigurati sigurniju i perspektivniju budućnost za sve nas.

Edina Šertović živi u Bosanskoj Krupi, u bračnoj zajednici sa dvoje djece.

Neka Bosna i Hercegovina bude zemlja za sve nas!

Najnovije

- Oglas -

Povezani članci