Udruženje Zeleni Vrh zajedno sa načelnikom općine Arminom Halitovićem i Ministarstvom za građenje i prostorno uređenje i zaštitu okoliša,organizuje akciju čišćenja u nedjelju (20.11.2016.godine) s početkom u 11h, dionica magistralnog puta Pištaline-Jezerski-Ljusina u dužini od 15 km.

Ekološko udruženje Zeleni Veh poziva sve ekološki osviješćenje sugrađane i mještane MZ-a u kojima se vrši akcija da nam se pridruže. Cilj akcije je prikupiti otpad na kritičnim mjestima uz saobraćajnice te apelirati na svijest mještana o brizi za okoliš.

Akcija treba podsjetiti svakog pojedinca na odgovornost koju ima kako bi očuvao i poboljšao stanje okoliša u kojem živi,a samim time i cjelokupnu kvalitetu života. Svim sudionicima akcije čišćenja ,osigurat će se potrebna oprema (rukavice i vreće za smeće).

Nakon toga biće organizovan ručak za sve prisutne ekološke aktiviste,koji će tom prilikom razmjeniti informacije o trenutnom stanju ekološke svijesti građana i predložiti buduću saradnju na ostvarenu ekoloških ciljeva u društvu.

Nakon rucka biće i zvanično pušteno u opotrebu dva projekta( Kutak za mlade i Osvijetlimo igru i druženje) koja su realizovana kroz projekat, Omladinske banke. Koju podržava Općina Bosanska Krupa i Fondacija Mozaik. Naravno uz pomoć ,omladine iz naše mjesne zajednice ,i članova udruženja Zeleni Vrh.

Neka tragovi našeg nemara i ružnih navika nestanu iz naše sredine.Očekujemo vaš odaziv i sudjelovanje u ovoj akciji.Za sva dodatna pitanja kontaktirajte nas na br.061/591-506 (Edin Hadžipašić) Udruženje Zeleni Vrh.

KOMENTARI:
Loading...