Povodom Dana policije Unsko-sanskog kantona, Policijskoj stanici Bosanska Krupa dodijeljena je Pohvala povodom 12.juna –Dana policije za postignute rezultate u radu.                                                                                                

Naime, nakon što su proteklih dana  završene aktivnosti na obilježavanju 12.juna – Dana policije USK, od sportskih takmičenja, akcije dobrovoljnog darivanja krvi kojoj se odazvalo više od više od 50 pripadnika MUP-a te polaganja cvijeća na mezarju Humci  i katoličkom groblju Žegar,  u srijedu je u Bosanskom Petrovcu upriličena Svečana akademija.                                                                                            

Bila je to prilika da brojni domaći a i strani gosti daju podršku ljudima koji ulažu nadljudske napore na zaštiti građana i njihove imovine. Policijski komesar ukazao je na dobre rezultate u oblasti općeg kriminaliteta, smanjenje ukupnih krivičnih djela te procesuiranje počinilaca. Nažalost, sve je to palo u sjenu zbog migrantske krize koja potresa Krajinu a prije svega Veliku Kladušu i Bihać.                                                                                         

Dan policije USK bio je prilika da se nagrade i javno pohvale  najbolji uposlenici MUP-a. Zlatna policijska značka posthumno je dodijeljena Mehrudinu Dediću, pripadniku Jedinice za podršku, koji je nedavno tragično nastradao a zlatna policijska značka dodijeljena je i ključkom policajcu Fahrudinu Haliloviću.                                                                               

Među onima kojima je odato priznanje za rad je i  Policijska stanica Bosanska Krupa kojoj je dodijeljena je Pohvala povodom 12.juna –Dana policije za postignute rezultate u radu a ovo je prilika da na javnoj pohvali čestitamo svim pripadnicima Policijske stanice Bosanska Krupa.

RadioBK

KOMENTARI:
Loading...