35.6 C
Bosanska Krupa
Subota, 31 Jula, 2021

Potpisan ugovor za posljednju fazu u rekonstrukciji ulice Prvomajska u Bosanskoj Krupi

- Oglas-

Potpisivanjem ugovora koji se tiče rekonstrukcije i modernizacije ulice Prvomajska u Bosanskoj Krupi odnosno njegovom realizacijom završava se priča na kojoj se radilo od 2012.godine. Ugovor za izvodjenje radova vrijedan 175 137,30 KM ove sedmice potpisan je izmedju firme BC gradnja i općine Bosanska Krupa, a rok za završetak je 60 dana od početka radova. Od pomenutog iznosa Razvojni program UNDP-a je izdvojio 99 918 KM, dok je iz budžeta Općine za 2021.godinu izdvojeno 75 219 KM.

Naime, Općina Bosanska Krupa je putem javnog poziva kojeg su raspisali Federalno ministarstvo finansija i Projekt integriranog lokalnog razvoja, u saradnji sa Federalnim zavodom za programiranje razvoja i Savezom općina i gradova FBiH početkom godine dobila sredstva za rekonstrukciju i modernizaciju ulice Prvomajska.

Netom potpisani ugovor predviđa rekonstrukciju saobraćajnice u dužini 260 metara i izgradnju kanalizacijske infrastrukture u dužini 230 metara u ulici Prvomajska, što ima direktan utjecaj na kvalitet života oko 700 stanovnika, kao i na poslovni ambijent trenutno četiri firme smještene u naselju Perna, njihovih oko 100 radnika i klijenata.

Realizacijom ovoga projekta radovi u Prvomajskoj ulici bit će u potpunosti završeni.

Na projektu rekonstrukcije i modernizacije ulice Prvomajska radi se od 2012.godine. Putem MEG projekta do sada za odvodnju oborinskih i kanalizacionih fekalija, što je bilo neophodno uraditi prije polaganja asfalta, osigurano je i uloženo 165 278 KM. Između ostalog, van funkcije u ovoj ulici stavljeno je oko 800 metara dotrajalog betonskog cjevovoda te je smanjeno istjecanje otpadnih voda. Osim toga, uz do sada uradjenih 1100 metara asfalta i 260 metara koji će se raditi upravo potpisanim ugovorom ukupno je uloženo 570 382 KM, tako da se iznos sa sredstvima MEG projekta penje na 735 660 KM, ako računamo sredstva uložena u prateću infrastrukturu i asfaltiranje.

Sredstva za realizaciju Grant sheme osigurale su Vlada FBiH, kao i Vlada Švicarske, putem Projekta integriranog lokalnog razvoja koji provodi UNDP BiH. Grant shema se realizira u sklopu Finansijskog mehanizma za podršku integriranog i održivog lokalnog razvoja u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Dodaj komentar:
- Oglas -

Najnovije

- Oglas -

Povezani članci