Poštovani sugrađani,

obraćamo vam se pismom namjere, u cilju obezbjeđenja neophodnih uslova za nesmetan rad našeg Društva u narednom period, u dijelu prihvata novih članova.

Sam naziv, kulturno-umjetničko društvo, govori da smo mi Udruženje koje teži očuvanju kulturne tradicije i umjetnosti na prostoru općine Bosanska Krupa, pa i šire. Tu težnju realiziramo kroz razne vidove okupljanja, druženja i djelovanja progresivnih snaga koje u duši gaje i čuvaju potpuni osjećaj za takav oblik duhovne nadgradnje. U potpunosti smo sigurni da na prostoru USK-a i šire, ima mnogo onih kojima možemo prikazati i približiti ono što radimo i da će u toj našoj prezentaciji svako pronaći nešto za sebe.

Raznolikost sekcija Društva, one koje su aktivne i one koje su u fazi da profunkcionišu, omogućuju osobama bez razlike na spol, godine, naciju, boju kože, intelektualnu sposobnost da pokažu svoje mogućnosti i koji, svojim iskustvom i znanjem, mogu biti jak potencijal za buduću organizaciju Društva.

U dosadašnjem radu Društvo se, svojim programom, predstavilo građanima naše Općine, ali i građanima ostalih općina USK. Učestvovali smo na mnogobrojnim smotrama folklornog stvaralaštva, u manifestacijama kojima se obilježavaju značajni datumi (vjerski i državni praznici, kao i datumi značajni za naš Kanton), značajne sportske manifestacije, a u nekoliko posljednjih godine organizatori smo i regionalnih smotri: smotra horova i smotra folklora. Također smo se svojim programom predstavili građanima susjedne države R Hrvatske i zemalja zapadne Evrope i Skandinavije.

Ističemo da su naši projekti, koji su podržani od strane svih institucija vlasti, od općinskog pa do državnog nivoa, doprinos promociji i afirmaciji bosanskohercegovačke kulture i kulturnih identiteta, kao i prezentiranje turističkih potencijala našeg podneblja.

Sigurni smo da možemo mnogo toga uraditi, a jedna karika uspješnosti ste i vi, poštovani sugrađani.

Ostvarenjem navedenog, kao i drugih ciljeva, stvara se mogućnost: formiranja novih sekcija, nabavka opreme, organizacija seminara, itd. U vama vidimo nekog ko nam može u tome pomoći. Sigurni smo da ćete imati razumijevanja i podržati nas u našim nastojanjima da kroz kulturne sadržaje budemo subjekt povezivanja popucalih veza u regionu, te razmjene kulturnog stvaralaštva bez razlike na nacinalnu pripadnost i boju kože.

Sve informacije možete dobiti u prostorijama
KUD-a „Grmeč“, koje se nalaze u ulici 1.bb „BKB“,
prijeratna Auto škola, svakim radnim danom od 19:00 sati.

U nadi da ćemo dobiti povratnu informaciju

SRDAČNO VAS POZDRAVLJAMO!

Članovi KUD-a „Grmeč“ iz Bosanske Krupe

KOMENTARI:
Loading...