U četvrtak 10. oktobra porodica i prijatelji, te studenti i uposlenici Filozofskog fakulteta u Sarajevu u 13 sati obilježit će treću godišnjicu stradanja Selme Agić iz Bugojna i Edite Malkoč iz Bosanske Krupe, kazao je za Novinsku agenciju Patria Amir Agić, otac stradale Selme.

 

Ispred Filozofskog fakulteta 10. oktobra 2018. godine otkriveno je spomen-obilježje kako bi se Selmi i Editi na dostojanstven način odala počast i očuvalo trajno sjećanje na prerano ugašene nevine živote. Okupljanje će biti kod postavljenog spomen-obilježja.

Prije tri godine 10. oktobra 2016. godine na pješačkom prijelazu na glavnoj saobraćajnici njih je automobilom udario Sanjin Sefić. Od siline udara i zadobijenih povreda obje su preminule.
Sefić je nakon nesreće pobjegao s lica mjesta, a u noći 10. na 11. oktobar 2016. godine na GP Uvac pobjegao je u Srbiju odakle je izručen u januaru 2017. godine.

Prvostepenom presudom Sefić je osuđen na 14,5 godina za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja i krivično djelo neukazivanja pomoći povrijeđenoj osobi nakon saobraćajne nesreće. Nakon što je Vrhovni sud FBiH usvojio žalbu Tužilaštva KS presuda je poništena i suđenje je ponovljeno.

Osim Sefića optuženi su i Amar Salihović, Dino Alić i Saud Nišić. Jedan od pomagača Saud Nišić potpisao je sporazum o priznanju krivice, a nezvanično bi to trebali učiniti i Salihović i Alić. Još uvijek nije poznato kada će biti održan nastavak suđenja u slučaju Sefić.

KOMENTARI:
Loading...