Muris Patković, kajakaš iz Bosanske Krupe koji nastupa za Kanu klub Kormoran iz Bosanske Krupe ove godine ostvario je zapažene rezultate kako na domaćim, tako i na međunarodnim takmičenjima.

Tako je u Bosanskoj Krupi u okviru Unskih lađara osvojio prvu medalju ove godine, dok je svoj niz nastavio na ostalim takmičenjima. 1. oktobra u Varaždinu je osvojio 1. mjestu u kategoriji juniora a nakon 7 dana na maratonu Brežice Zagreb je također osvojio 1. mjesto. Krajem oktobra na memorijalnoj utrci osvojio je 3. mjesto. Zadnji ostvaren rezultat je nedavno u Zagrebu na Otvorenom prvenstvu Hrvatske gdje je zauzeo 2. mjesto u svojoj kategoriji.

Odlične rezultate Muris u budućnosti želi nastaviti međutim velika prepreka u tome je i njegova oprema. Muris nastupa u posuđenom kajaku a cijena novog kajaka sa opremom bi ga koštala nekoliko hiljada KM a trenutno nije u situaciji da izdvoji sredstva. Njegovi mještani su pokrenuli akciju za skupljanje ali i pozivaju i Vas da pomognete ovom momku da dođe do nove opreme za treniranje. U nastavku Vam dostavljamo podatke o transakcijskom računu.

img_20161111_113937 img_20161111_113928

KOMENTARI:
Loading...