16.7 C
Bosanska Krupa
Subota | 13. Augusta 2022.

Pokrenuta inicijativa za nastavak aktivnosti na izgradnji sportske dvorane

Gotovo nezapaženo na javnim medijima prošla je informacija da je na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Bosanska Krupa predsjednik SDP-a BiH OO Bosanska Krupa, vijećnik Muhidin dr.Šertović u proceduru uputio inicijativu za nastavak aktivnosti za izgradnju sportske dvorane u Bosanskoj Krupi. Rješavanje ovog problema koji će najviše koristiti mladim znatno bi se unaprijedio kvalitet življenja u Bosanskoj Krupi a mnogi sportski kolektivi bi imali optimalne uslove za bavljenje dvoranskim procesima. U inicijativi koju je kandidat za Skupštinu Unsko sanskog kantona i nosilac liste za ovaj nivo vlasti za predstojeće izbore Muhidin dr.Šertović podnio izmedju ostalog stoji:

„Općina Bosanska Krupa je uz Općinu Ključ jedina općina na području Unsko sanskog kantona koja nema izgrađenu sportsku dvoranu koja bi koristila za veliki broj sportskih kolektiva ,organizaciju sportskih takmičenja i utakmica reprezentacije BiH u raznim sportovima, kulturno zabavne programe i svečanosti koje se organizuju u našoj općini.

Mišljenja sam da je dosadašnja politika da se prvo ulaže primarne djelatnosti i radi naizgradnji uslova za nova radna mjesta bila ispravna i dala rezultate. Takođe mislim da je i orjentacija na izgradnju infrastrukturnih objekata za široku upotrebu poput vodovoda, asfaltiranja puteva i kanalizacijonu mrežu , takođe dala rezultate ali isto tako smatramo da je i vrijeme da se konačno nastavi na davno započetim aktivnostima na izgradnji Sportske dvorane u Bosanskoj Krupi.

Koliko mi je poznato idejno rješenje za sportsku dvoranu postoji, urađeni su određeni projekti i čak odobrena lokacija da se dvorana pravi na mjestu sadašnje školske sale Druge osnovne škole. Iz prakse znamo da se objekti sportskih dvorana jedino održivim smatraju ako su naslonjeni na školske ustanove jer je na taj način iskorištenost dvorane maksimalna a troškovi održavanja znatno niži od troškova u dvoranama koje nisu uz školske objekte.

Pokrećem inicijativu da se u narednom periodu prilikom planiranja Budžeta iznađu inicijalna sredstva za početak radova te da Općinsko vijeće donese odluku i preporuči svim dužnosnicima koji budu izabrani na više nivoe vlasti, bez obzira iz koje političke opcije dolaze, da jedan od prioriteta u narednom periodu bude nametanje izgradnje sportske dvorane u Bosanskoj Krupi kao jednog od prioriteta za Općinu Bosanska Krupa.

Tražim od predsjedavajućeg Općinskog vijeća da kroz redovnu proceduru ovu tačku stavi na dnevni red jedne od narednih sjednica te da se o njoj izjasne kako vijećnici tako i članovi sportskih kolektiva i gradjani kroz javnu raspravu koja bi bila organizovana. Mislimo da bi sve to trebalo uraditi što prije kako bi se stavka za sportsku dvoranu mogla naći u budžetu za 2019 godinu.

Vijećnik
Muhidin dr.Šertović

Najnovije

- Oglas -

Povezani članci