Planinari Unsko-sanskog kantona i ove godine organiziraju pohod povodom 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine. Organizator ovog pohoda je Planinarsko društvo ‘Grmeč’ iz Bosanske Krupe.

Planinarski pohod povodom Dana državnosti ove godine će biti uspon na Šilju, što poklapa i s ‘Tradicionalnim pohodom na Šilju povodom Međunarodnog dana planina’, ali i desetog rođendana Planinarskog društva ‘Grmeč’. Iz ovog društva pozivaju sve članove kao i prijatelje, planinare iz USK-a, BiH i regiona, kao i svi druge ljubitelje prirode da se pridruže i uživaju u prelijepoj prirodi koji nudi ovaj dio Cazinske krajine.

Okupljanje planinara je planirano 25.11.2019. godine (ponedjeljak) u 8:00 sati ispred hotela “Stari grad” u Bosanskoj Krupi. U 8:15 sati je polazak vlastitim prijevozom do naselja Bužimkići u Bosanskoj Krupi, gdje se nalazi polazna tačka. Kolona će se kretati na relaciji Bužimkići- Mijići- vidikovac na Šilji- pećina Snježnjača- Mijići- Zbjegovi- Gradina- Bužimkići (cca 14 km)

Kako navode iz PD ‘Grmeč’, staza je u najvećoj mjeri laka, ali u gornjem dijelu Šilje postaje nešto zahtjevnija (hoda se preko stijena), a na momente se za uspon koriste i ruke, stoga je nužan oprez kako bi se nezgode svele na minimum.

Prijave za ‘Uspon na Šilju’ su najkasnije do 22.11.2019. godine (petak) na Facebook profil Saračević Kenana ili na broj telefona 061/784-929.

KOMENTARI:
Loading...