Novi potencijalni donatori, javili su se iz Švedske, konkretno iz grada Norrkopinga. Tamošnji koordinator, gospodin Elvir Begić, stupio je u kontakt s predstavnicima njihovog Ministarstva obrazovanja. Na inicijativu direktora naše škole, obrazložio im je nastojanja i napore da učenicima Osnovne škole “Jezerski”, osiguramo uslove odgoja i obrazovanja primjerene za 21. vijek.

Općina Norrkopinga planira zatvoriti jedan objekat osnovne škole, te je dogovoreno da se veći dio školskog inventara, donira za Osnovnu školu “Jezerski”, Bosanska Krupa. Darovnica, koju je potpisala gospođa Anette Ulvestaf Nilsson, u ime tamošnjeg Ministarstva obrazovanja, već je poslata u originalnoj verziji poštom, a našoj školi i resornom Ministarstvu skenirana kopija, na znanje i dalje postupanje.

S obzirom da smo kao javna ustanova, obavezni prikupiti za putovanje i transport, svu potrebnu prateću dokumentaciju, resorno Ministarstvo USK-a, obećalo je urgentno osigurati potrebnu Saglasnost, kojom prihvatamo školski namještaj, te da istom garantujemo donatorima, kao i carinskim službenicima, da donacija neće biti predmetom zloupotrebe, niti neovlaštene preprodaje trećim licima.

Ukupni troškovi transporta donacije i prateće dokumentacije, iznose prema predračunu 5.000,00 KM. Novac za transport donacije, biti će osiguran uz Vašu i Našu pomoć, u petak, 26.12.2014. godine, kada smo planirali u organizaciji KUD-a “Jezerski”, realizovati kulturno-zabavni program, donatorskog karaktera, u toploj fiskulturnoj Sali naše škole, s početkom od 17:00 h, kao podrška projektu “OPREMIMO NAŠE UČIONICE ZAJEDNO”.

Dobro nam došli!

Napomena: Ukupan prihod od ulaznica, KUD “Jezerski”, donira školi, kao podršku spomenutom projekt.

PLAKATA

KOMENTARI:
Loading...