29 C
Bosanska Krupa
Srijeda, 4 Avgusta, 2021

Počinju prijave za prvu bosanskokrupsku Una regatu

- Oglas-

Iako početak ove 2021.godine i nije bio obećavajući u smislu vraćanja života „u
normalu“, ipak epidemiološka slika je sve bolja i sada je sve izvjesnije da ćemo
imati ljeto u Bosanskoj Krupi sa sadržajima kako za domaće stanovništvo tako i za
sve one koji godišnji odmor provode na obalama Une i Krušnice.

U organizaciji JU “Centar za kulturu, obrazovanje i informisanje”, Sportskog saveza Bosanska Krupa i Općine Bosanska Krupa potvrđena je još jedna manifestacija koja će  upotpuniti ljetnu odnosno turističku i kulturnu sezonu u Bosanskoj Krupi. Novina je svakako projekt za koji se sada zna i tačan  datum. Naime 17.jula Bosanska Krupa po prvi put organizuje svoju bosanskokrupsku Una regatu.

Cilj regate je učešće svih građana u regati koji do sad nisu imali prilike da učeštvuju ali isto tako i svih ljubitelja prirode, dobre atmosfere i očuvanja okoliša.

Cilj prve bosanskokrupske regate jeste učeše minimalno 100 učesnika i trajaće jedan dan. U jutarnjim satima bi organizator za sve učesnike organizovao prevoz na start regate koji bi bio u blizini Grmuškog mosta. Cilj regate je Bosanska Krupa gdje bi doček bio uz hranu i muziku. Pokrovitelj manifestacije i organizator je Općina Bosanska Krupa uz podršku JU “Centar za kulturu, obrazovanje i informisanje” Bosanska Krupa kao i Sportskog saveza a vrijedi napomenuti i da su partneri i sve rafting agencije iz Bosanske Krupe.

Simbolična kotizacija za učešće je 10 KM po osobi a može se uplatiti na instrukcijama putem uplatnica u bilo kojoj banci ili na blagajni JU “Centar za kulturu obrazovanje i informisanje” Bosanska Krupa svakim radnim danom od 9 do 15 sati. Prijavu sa uplatnicom je potrebno prijaviti u prostorijama Centra za kulturu.

Prijave traju do 12. jula do 15 sati kada ćemo objaviti i detaljan program manifestacije.

Dodaj komentar:
- Oglas -

Najnovije

- Oglas -

Povezani članci