Sportsko-plesni klub “Hypnotic” je jedan od najtrofejnijih i najuspješnijih sportskih društvana na području naše općine koji svoje uspjehe nižu u našoj državi ali i van nje.

Prošle godine su, pobjedama u kvalifikadjama na Internacionalnom takmičenju pod nazivom Intemational Dance u Zagrebu, plesačice Sportsko-plesnog kluba „Hypnotic” našle su se u krugu najboljih te na taj način osvojile plasman na Svjetsko prvenstvo u Rimu.

Tada, u organizaciji svjetski poznatog koreografa Stefana Sellatija, uz pomoć Svjetske baletne asocijadje, plesačiceiz SPK „HYPNOTIC” osvojile su visoko 3. mjesto u kategoriji juniora te u stilu „Open” dvije plesne formadje osvojile su 4. i 6. mjesto.

I ove godine mlade plesašice i plesači, djeca našeg grada, imaju priliku da odu u Italiju i da se predstave svojim umijećem i gracioznošću, ali i da predstave Bosansku Krupu i svoj protekli rad u koji su dosta uložili.

Iz tog razloga, Spk „Hypnotic” organizira kolačijadu “Jedno dijete, jedan kolač” s ciljem prikupljanja novčanih sredstava za odlazak na takmicenje u Milano, koje će se održati od 27.-29.10.2018. Kolačijada će biti 13.10.2018.godine, subota, na Trgu Alije Izetbegovića, od 10 do 15 sati. U sklopu kolačijade biće oraganizirane zabavne aktivnosti za djecu i još mnoštvo interesantnih aktivnosti. Iz Spk “Hypnotic” pozivaju sve sugrađane, udruženja koji djeluju u našoj lokalnoj zajednici, sve ljude spremne da na ovaj način pomognu uspješnim plesačima, da simboličnim iznosom koliko kosta jedan kolač, podrže navedene aktivnosti.

Loading...