Poštovani građani,

Ovom prilikom Udruruženje mladih „Ujedinjenje- Conventus“ želi Vas obavijestiti da je humanitarna akcija „ Bajram za sve“ uspješno završena. Ukupno je podjeljeno preko 100 paketa namjenjenih za socijalno ugrožene porodice. Paketi su podjeljeni 3. juna 2019. godine na području općine Bosanske Krupe ( Ljusina, Kubeti, Otoka, Baštra, gradska zona BK, Velika i Mali Badić, Arapuša, Ostružnica, Johovica, Jezerski, Pištaline, Mahmić Selo i mnogi drugi).

Prije svega želimo se zahvaliti hipermarketu Belamionix koji nam je izašao u susret i dopustio da u njegovom prostoru budu naši volonteri kako bi sakupljali prehrambena i higijenska sredstva. Također se zahvaljemo vlasniku bivšeg Merkura koji nam je omogućio korištenje prostora za skladištenje namirnica, te informativnom portalu Krupljani.ba i JP “Radio Bosanska Krupa“ za informisanje građana za vrijeme trajanja humanitarne akcije. Zahvaljujemo se načelniku općine Arminu Halitoviću koji nam je i ove godine omogući terensko vozilo na dan djeljenje paketa i naravno zahvaljujemo se Centru za socijalni rad koji nam je , kao i svake godine, omogućio pristup listi socijalno ugroženih porodica na našem prostoru.

Nakon deset godina od postojanja humanitarne akcije „ Bajram za sve“ najveća zahvalnost ide građanima za pružanje nesebične podrške i učestvovanje u humanitarnoj akciji . Za vrijeme trajanja akcije i nemogućnosti korištenja općinskog vozila za vrijeme sakupljanja namirnica i na dan djeljenja, osim terenskog vozila, zahvaljujemo se volonterima koji su dobrovoljno učestvovali u prikupljnju namirnica, dovoženju namirnica u skladište vlastitim prevoznim sredstvima, te dijeljenju paketa na pristupačnim lokacijama za obična vozila.

Vaš UMBK.

KOMENTARI:
Loading...