Krupljani.BA portal vam prenosi pismo čitatelja koji će vas svojim neugodnim iskustvom u doticaju sa administracijom upozoriti na greške u njihovom radu koje unatoč očitim propustima dodatno naplaćuju. Više u nastavku članka…

Želio bih podijeliti jedno loše iskustvo sa ljudima u USK da i oni ne bi doživjeli isto što i ja. Ne želim nikog vrijeđati, samo želim podijeliti svoje iskustvo da se nikom nebi ponovilo.

MOLIM VAS DOBRO PREGLEDAJTE DOKUMENTE KOJI VAM PRAVI ADMINISTRACIJA BOSANSKA KRUPA.

Evo i zašto.

U subotu sam krenuo sa ženom i svojim 6 mjeseci starim sinom u Zagreb. Na granici su me čudno pogledali i pitali: “Koje je Vaše prezime”?

Kada sam odgovorio Mahmić rekli su mi da u sinovom pasošu piše prezime Tarik, a ime Mahmić. Nisam mogao vjerovati, ali stvarno je tako. Naravno da sam odmah u ponedjeljak sa pasošom uputio se u Odjel za administraciju gdje sam doživio pravo poniženje od radnika.

Prva rečenica, koju najčešće slušamo od političara i radnika u takvim ustanovama je bila: “To nije moja greška. To je do baze podataka. Ja samo povlačim podatke…”

Dotični gospodin je bio dosta nepristojan. Prevrnuo je očima i nije me ni gledao, a već je uzimao sljedećeg klijenta. I preko volje je odgovarao na moja pitanja kao da ja pričam gluposti i zamaram ga. Nakon toga isti dan sam izvadio rodni list u opštini Bosanska Krupa, koji je povučen iz iste baze podataka iz Bihaća i naravno na rodnom listu je sve ispravno.

Opet sam se uputio na Odjel za administraciju da bi mi gospodin rekao mi to možemo riješiti, ali normalno uplatite ponovo uplatnicu za novi pasoš.Normalno nije njihova greška.

Duhovi rade u administraciji i oni su napravili grešku.

U svakoj normalnoj državi bi vam se izvinuli i ispravili grešku, ali ne u našoj. Tražio sam da se sastanem sa šefom Odjela za administraciju.

Gospodin Muho Šertovic mi je rekao isto: “Mi to možemo ispraviti, ali morate platiti. Ja ne mogu dokazati dali je to naš radnik napravio grešku ili onaj iz Bihaća….”.

Sad normalno ja zbog njihove greške moram uplatiti 40KM i još gore doživjeti takva poniženja da mi gospodin koji radi u administraciji objašnjava da je do baze podataka iako sam ja diplomirani inžinjer informatike. Molio bih vas da dobro pregledate dokumente da ne bi doživjeli isto što i ja.

KOMENTARI:
Loading...