Ovaj dan i njegovu važnost vežemo za 1. mart 1992. Na ovaj dan građani B i H su pokazali mudrost i odlučnost da se izjasne o ravnopravnosti i nezavisnosti B i H sa drugim zemljama izlaskom na referendum, sve aktivnosti vezane za referendum su praćene negodovanjem osporavanjem pa čak i prijetnjama koje su se na žalost svih nas i ostvarile. Žrtve koje smo podnijeli nas obavezuju na trajno sjećanje i činjenje dobra svih nas onoliko koliko smo u mogućnosti, to je ono što dugujemo našim ako Bog da šehidima.

Budućnost naše države je u povezivanju, razumijevanju i zajedničkom nastojanju da generacijama koje dolaze ostavimo stabilan okvir za napredak,  za izgradnju tolerantnog društva u kojem će dijalog i uzajamno poštovanje biti temelj boljitka za sve.

Svim građanima Bosne i Hercegovine, a posebno našim sugrađanima čestitam u ime Općinskog vijeća i u svoje lično ime  27-u godišnjicu nezavisnosti i neka  sve nadolazeće godine budu sretnije i bolje naročito za one na kojima budućnost ostaje, a to su naša djeca.

 

PREDSJEDAVAJUĆA

OPĆINSKOG VIJEĆA

      Elvira Mehić s.r.

KOMENTARI:
Loading...