Nogometni klub Velež iz Mostara vratio se u bh. nogometnu elitu, gdje mu je i mjesto.Svakako najzaslužniji za osvajanje Prve lige F BiH i plasman u viši rang ponosa Mostara je Nusmir Fajić.

Nusmir Fajić je u 30 kola odigrao 28 utakmica i postigao 28 golova te osvojio titulu najboljeg strijelca Lige i to ubjedljivo i ponio epitet najboljeg igrača Lige.

Nusmir Fajić potiče iz čuvene nogometne familije Fajić iz Bosanske Otoke. Njegovi prvi koraci vezani su za Slogu iz Bosanske Otoke a kao junior sa NK Jedinstvo osvaja titulu prvaka BiH u ovoj uzrasnoj kategoriji.

U svojoj bogatoj internacionalnoj karijeri nastupao je za Zvijezdu iz Gradačca, Rudar iz Prijedora, Travnik, Krupu, Vitez, Dinamo Minsk iz Bjelorusije, Xinijang Tianshan iz Kine, Univerzitateu iz Krajove iz Rumunije, Muru iz Slovenije dok je sa ekipom Maribora osvojio trostruku krunu u Sloveniji i igrao Ligu šampiona.

Nusmir ima ugovor sa Veležom još dvije godine a hoćemo li topdžiju iz Otoke vidjeti kako predvodi napad Rođenih iz Mostara u Premijer ligi zavisit će od visine ponuda koje za njegove usluge pristižu na adresu Mostaraca i Fajića.

Emir Sedić/RadioBK

KOMENTARI:
Loading...