Početak 20. Malonogometnog turnira “Ćojluk”, zbog ponovnog vraćanja kotizacija za učešće koja je 2009. godine ukinuta, donio je sa sobom lavinu reakcija i komentara, kako među učesnicima tako među vjernim posjetiocima. Dio njih opravdava uvođenje kotizacije, smatrajući to načinom da se turnir učini kvalitetnijim, a dio njih se ne slaže s tom činjenicom i pita gdje ide novac od kotizacija. Organizacioni odbor turnira tim povodom se oglasio saopćenjem u kojem navode slijedeće:

Razumljivo je da ljudi sve stvari pa tako i turnir posmatraju na različite načine i da o njima svi imaju pravo na svoje mišljenje. Međutim, na one neopravdane i nerealne komentare koji se ovaj put odnose uglavnom na kotizaciju za učešće na turniru imamo i potrebu ali i obavezu odgovoriti.

Ono što prije svega želimo istaći jeste da organizacija turnira nije posve jednostavna i da za nju treba osigurati značajna finansijska sredstva, mnogo veća nego što iznosi ukupna kotizacija.

Ambulantna kola, sudije, delegati, pehari, medalje, lopte, sve su to neophodne stavke za održavanje turnira koje koštaju najmanje 5.000,00 KM i koje će se plaćati između ostalog novcem prikupljenog od kotizacija. Usput rečeno, a usporedbe radi, prikupljeni novac od kotizacija ove je godine četiri puta manji od stvarnih troškova i iznosi 1.380,00 KM.

Da ne bi bilo nedoumica oko stvarnih troškova, reći ćemo da sudije i delegati na turniru koštaju više od 2.000,00 KM, ambulatna kola Doma zdravlja koja su obavezna koštaju preko 1.000,00 KM zavisno od broja sati ili dana, lopte i ostala osnovna sredstva nekoliko stotina maraka, pa zatim pehari i medalje oko 1.000,00 KM.

Dakle, uvođenje kotizacija za ekipe koje učestvuju na turniru isključivo su radi lakše i bolje organizacije. Za to ne postoji niti jedan drugi motiv osim stvaranja boljih uslova i za igrače a samim tim ljepše i privlačnije predstave za stotine gledalaca na tribinama igrališta “Idrinovac” svakog dana.

Napominjemo i to da se turnir organizira u sklopu redovnih poslovnih aktivnosti i da za to radnici Općine Bosanska Krupa, Sportskog saveza i Centra za kulturu, obrazovanje i informisanje nemaju nikakvu naknadu.

Vrijedi napomenuti da je na “Ćojluku” 2009. godine ukinuta kotizacija radi masovnosti, ali zbog velikog broja neozbiljni ekipa i kvalitete takmičenja je ove godine ponovo vraćena.

Ovo saopćenje inskoristit ćemo da još jednom svim ekipama poželimo dobru igru i zabavu, bez povreda, ali i da pozovemo sve građane Bosanke Krupe, ljubitelje malog nogometa da posjećuju turnir i uživaju u dobroj sportskoj atmosferi.

Organizacioni odbor

 

 

 

KOMENTARI:
Loading...