Dragi učenici i prosvjetni radnici,

Danas, kada je konačno počela nastava u svim osnovnim i srednjim škola, u svoje lično ime i u ime uposlenih u Jedinstvenom općinskom organu uprave općine Bosanska Krupa, upućujem čestitke i želim svako dobro u vašem radu.

Koristim priliku da izrazim zadovoljstvo zbog sporazuma postignutog između sindikata obrazovanja i Vlade USK koji je rezultirao početkom nastavnog procesa. To je, čega ste i sami svjesni, definitivno najbolje rješenje, prvenstveno zbog djece, do kojeg se trebalo doći i ranije, ali stvar se desila i dio je prošlosti. Sada je bitno da se što prije nadoknadi izgubljeno i da se u buduće poštuju zagarantovana prava svih kako ne bi došli u istu situaciju.

Učenici, nadam se da će vam ova školska godina biti još jedna prilika da pokažete koliko možete, znate i želite. Da ćete biti uspješni, pravi ambasadori znanja i sposobnosti, ponosni predstavnici Bosanske Krupe na svim gostujućim takmičenjima i predstavljanjima. To je najbolji način da se odužite i zahvalite, prije svega roditeljima, na bezrezervnoj podršci koju vam pružaju, naročito tokom školovanja.

Budite savjesni, odgovorni i marljivi. Od Općine Bosanska Krupa imat ćete i dalje podršku, kad god treba i kad smo god u mogućnosti. Sretno!

             OPĆINSKI NAČELNIK

                               Armin Halitović

KOMENTARI:
Loading...