Povodom 1. maja – Međunarodnog praznika rada, upućujem iskrene čestitke svim svojim sugrađanima, radnicima koji grade čvrste temelje za održivi razvoj kako našeg grada tako i države, te na taj način stvaraju uslove za norman, ugodan život.

Međunarodni praznik rada podsjeća i ukazuje na historijsku borbu za radnička prava i dostojanstvo čovjeka koji svojim časnim i poštenim radom obezbjeđuje egzistenciju sebi i svojoj porodici.

Ono što danas posebno treba naglasiti jeste da ovaj praznik predstavlja i dan solidarnosti zaposlenih u cijelom svijetu, da podsjeća i opominje kako postoji veliki broj onih koji ne mogu ostvariti jedno od osnovnih ljudskih prava – pravo na rad.

Prvomajsku čestitku upućujem uz poziv na zajedničku borbu za „bolje sutra“, nastojanje da izgradimo još bolju Bosansku Krupu u kojoj će svaki pojedinac imati iste mogućnosti da dostojno živi od svog rada. Svima je vrlo jasno da je ta borba i teška i duga, ali moramo biti jaki i istrajni. Vjerujem da možemo jer smo i iz težih borbi izlazili kao pobjednici”, navodi se u čestitki načelnika Armina Halitovića

KOMENTARI:
Loading...