3 C
Bosanska Krupa
Ponedjeljak, 6 Decembra, 2021

Općina Bosanska Krupa sa još četiri nevladine organizacije potpisala ugovore o (su)finansiranju projekata

Danas je načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović potpisao ugovore o (su)finansiranju projekata sa četiri nevladine organizacije s područja Bosanske Krupe. Organizacije koje su putem drugog po redu javnog poziva dobile sredstva su Kanu klub „Kormoran“, Kulturno-umjetničko društvo „Mladost“, Udruženje žena za održivi razvoj „Vakat“ i Ženski nogometni klub „Željezničar 2011“.

Razvoj sporta na rijeci Uni, Međunarodni festival folklornog stvaralaštva Bosanska Otoka, Vakat za snažnu ženu u društvu i Takmičenje u prvoj federalnog ligi za žene BiH projekti su nevladinih organizacija koje će Općina Bosanska Krupa (su)finansirati iz budžeta sa skoro 2 hiljade KM.

Pravo predlaganja projekata imale su nevladine organizacije sa sjedištem u Bosanskoj Krupi pod uslovom da svoje aktivnosti provode s ciljem promovisanja ljudskih, posebno dječijih prava, zatim jačanja demokratije odnosno većeg učešća žena i mladih u društvenom životu, zapošljavanja, unapređenja socijalne sigurnosti i zdravstvene zaštite, kao i unapređenja uslova za obrazovanje, kulturu i sport.

Grant za projekte nevladinih organizacija u ovoj godini iznosi 7 hiljada KM, dok je grant za mlade za razliku od prethodnih godina odvojen i iznosi 10 hiljada KM. Radi raspodjele svih tih sredstava raspisani su javni pozivi. Procedura oko odabira nevladinih organizacija provedena je dva puta. U prošlom mjesecu odabrano je šest nevladinih organizacija kojima je za projektne aktivnosti dodijeljeno 3.050,00 KM.

Maksimalan iznos sredstava za (su)finansiranje projekta putem javnog poziva iznosio je 1.500,00 KM, a maksimalan iznos koji može dobiti jedno udruženje, fondacija i grupa 2.000,00 KM. Udruženja su mogla ostvariti pravo na sredstva samo po jednom javnom pozivu.

Najnovije

- Oglas -

Povezani članci