U 15 sati u Bosanskoj Krupi na Trgu Alije Izetbegovića učenici osnovnih i srednjih škola su održali protestnu šetnju povodom tužne vijesti koja je zadesila jutros Bosansku Krupu gubitak naše sugrađanke Edite Malkoč (20). Na protestnoj šetnji gdje je odana počast stradalim djevojkama stajali su učenici sa natpisima u kojoj traže sankcije za nesreću, kažnjavanje, pravdu, bolji sistem i nekorupciji.

Podsjećamo, u sinoćnjim satima u Sarajevu Edita i Selma su smrtno stradale u nesreći u kojoj su udarene a ubica Sanjin Sejfić koji je upravljao automobilom VW Golg VI i dalje u bjekstvu.

Edita Malkoč (20) je svoje osnovno i srednje obrazovanje završila u Bosanskoj Krupi kao jedan od uzornih učenika, a svoje odlične rezultate nastavila je i na Filozofskom fakultetu gdje je bila na trećoj godini.

U Bosanskoj Krupi među narodom i njenim vršnjacima i dalje vlada šok i nevjerica. Mještani, komšije, prijatelji i rodbina ne mogu vjerovati da se ova tragedija dogodila, a o Editi svi imaju samo riječi hvale.

– Pamtimo njen osmijeh, vedrinu, ali i dobar odnos sa svima – govore nam komšije.

Jedan od prijatelja ubijenih djevojaka kazao je za Faktor da su Edita Malkoč i Selma Agić studirale na Filozofskom fakultetu u Sarajevu i da su u nedjelju uselile u zajednički stan.

– Jedva su dočekle da žive skupa, jer su bile jako dobre prijateljice. Dan nakon useljenja su ubijene – kazao je njihov prijatelj.

Njegove riječi potvrđuje i status Edite Malkoč na Facebooku objavljen 9. oktobra, dan prije ubistva.

Inače, otac ove djevojke je ugledni policajac iz Bosanske Krupe koji je i nagrađivan za svoj predani rad u službi, što je ponosno isticala i njegova kćerka na Facebooku prije nekoliko mjeseci.

Porodica Malkoč krenula je na put za Sarajevo kako bi preuzeli tijelo nastradale.

1000_1476190629selma-edita

KOMENTARI:
Loading...