Neke se promocije propuste zbog obaveza, neke zbog nehaja, ali ova sinoćna nije se smjela propustiti i nije smio postojati razlog, za ljubitelje pisane riječi, za kulturno osviještene ljude. Sinoćna promocija ne samo da je ponudila predivne stihove, ljubavlju obasjane i udahnute snagom i smirenošću, već je motivaciono i psihološki poslala jednu veliku poruku života, i onoga što život jeste.

Autorica Alma Taletovic, u nekoliko navrata, pojasnila je svoju psihologiju duše, koja je čista i jaka, motivaciona i duhovna, nimalo svakidašnja u moru problema i negativnih stvari koje nam se dešavaju.

‘…jezik ljubavi je onaj jezik kojim se trebamo obraćati svima…’ , Alma je kroz razgovor objasnila. Kroz Almino obraćanje, poslije čitanja recenzija njenih mladih, vrijednih i pametnih učenica Lejle i Fehime, te kritičkog osvrta profesorice bosanskog jezika i književnosti Sedije Fetić, autorica je pričala o psihologiji postojanja, duhovnog i materijalnog, prolaznosti života, ali i onoga najbitnijeg, života dok ga živimo. ‘Zahvalan čovjek ne može biti nesretan čovjek’, kaže Alma, a zahvalnost je bitna u životu, kao i ljubav, jer onda živimo polovično. ‘Život nije samo roditi se, životariti i umrijeti, već ostaviti trag, riječima i djelom, jer smo za to stvoreni’ , priča autorica.

Ono što se moglo čuti sinoć zaista niste odavno mogli čuti igdje, a pogotovo bi bilo korisno za prosjvetne radnike i ljude koji odgajaju buduće generacije, primjerom i riječju da prenesu pozitivnu energiju i mudrost na svoje učenike.

Ova promocija je održana u organizaciji Književnog kluba Bosanska Krupa, u Maloj sali Doma kulture. Kao  što je praksa već pokazala, posjećenost ovakvih događaja je mala ili skoro nikakva, čime još jednom dokazujemo da je Krupa nažalost kulturno zamrlo mjesto. U sklopu plana rada Književnog kluba, u mjesecu julu će se odraditi razni projekti i promocije, te vas pozivamo da učestvujete i posjetite nadolazeće aktivnosti.

Književni klub Bosanska Krupa i autorica Alma Taletovic vas daruju sa dvije knjige Smiraj duše. Sve što treba da uradite jeste da na fejsbuk stranici kniževnog kluba lajkate post sa slikama dvije knjige autorice Alme Taletovic. (https://www.facebook.com/knjizevniklub.bk )

13285737_1079452862093565_1483017221_n IMG_20160528_193107  IMG_20160528_191714

KOMENTARI:
Loading...